x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MERCENARI ai razboiului cibernetic. Cine sunt ei

MERCENARI ai razboiului cibernetic. Cine sunt ei

de IncomeMagazine    |    26 Noi 2012   •   07:38
MERCENARI ai razboiului cibernetic. Cine sunt ei
Sursa foto: Péter Gudella/Getty Images/Hemera
Profesia: vanzatori de arme cibernetie. Sunt cativa in intreaga lume. Isi vand experienta in pirateria informatica, iar clienti sunt agentii de informatii si intreprinderi.


Hackerii ii spun „the Grugh”. Traieste la Bangkok si vinde arme. Sau, mai exact, arme cibernetice. Este vorba de coduri concepute pentru a exploata punctele vulnerabile ale sistemelor logistice. Odata bresa obtinuta, agresorul poate intra in retea pentru a-si duce la indeplinire infractiunea: sustragere de fisiere confidentiale, instalarea unor „cartite” care sa permita spionarea victimei sau inocularea unui virus in sistem pentru deteriorare, vezi distrugere.

Intervievat in urma cu un an de publicatia americana Forbes, the Grugh s-a lasat fotografiat in fata PC-ului sau, intr-o cafenea, cu o geanta plina de bani la picioare. Un gest de neinteles in lumea ascunsa a mercenarilor cibernetici, care ies extrem de rar in lume. Nu se stiu multe despre ei. Cati sunt? Cu siguranta, nu sunt multi. „De regula, sunt fosti hackeri, care si-au creat o agenda de adrese foarte bogata. De fapt, ei se comporta ca niste brokeri”, explica un cunoscator.

Citeste AICI despre cine comanda aceste atacuri

Citeste si
Se apropie de final era smartphone-ului? Microsoft muta PC-ul din palma pe nas

Val de furturi de iPhone-uri în Londra. Cum procedeaza hotii
Cel mai ieftin iPhone 5 în România. Vezi de unde il poti achizitiona

×
Subiecte în articol: hacker mercenar razboi cibernetic