x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mouse stilat şi ergonomic...

Mouse stilat şi ergonomic...

09 Iun 2007   •   00:00

Divizia "hardware" a Microsoft se axează din ce in ce mai mult pe design şi ergonomie, concurănd marii producători de periferice in ceea ce priveşte inovaţia tehnologică şi creativitatea. Mai are totuşi de lucrat la diversificarea uzabilităţii produselor, nu numai periferice, care se comportă bine numai in aplicaţii desktop.

Divizia "hardware" a Microsoft se axează din ce in ce mai mult pe design şi ergonomie, concurănd marii producători de periferice in ceea ce priveşte inovaţia tehnologică şi creativitatea. Mai are totuşi de lucrat la diversificarea uzabilităţii produselor, nu numai periferice, care se comportă bine numai in aplicaţii desktop.

SOFTWARE Cu ajutorul soft-ului Intellipoint poţi accesa toate facilităţile ascunse ale acestui mouse. In afară de monitorizarea bateriei "şoricelului" şi calităţii semnalului radio primit (funcţii standard la majoritatea perifericelor wireless), acesta are facilitatea de a-ţi afişa toate ferestrele deschise pe un ecran tip grilă, similar activării butoanelor Alt+Tab in Windows Vista sau o lupă ce poate fi accesată la o singură apăsare de buton.

DESIGN. Formele mouse-ului sunt frumos conturate. Dacă nu am şti mai bine, aproape am putea să il confundăm cu o piesă decorativă. Butoanele sunt bine integrate in forma mouse-ului, iar lipsa firului amplifică sentimentul de ergonomie şi stil. Un avertisment pentru stăngaci: mouse-ul este creat special pentru a fi folosit cu măna dreaptă.

PERFORMANŢE La capitolul uzabilitate, Laser Mouse 6000 se comportă impecabil, eficienţa lui rămănănd ridicată chiar şi pe suprafeţe multicolore, iar rezoluţia de 1.000 DPI asigură o mişcare fluentă şi precisă a cursorului pe desktop. Pentru jocuri, tehnologia proprietară High Definition Laser Technology nu prea işi are rostul, deoarece construcţia mouse-ului nu il face o alegere bună pentru uz in scop de gaming. Forma şi greutatea sunt un pic prea mari pentru a fi eficient in jocuri tip FPS (First Person Shooter) sau cele in care timpii de reacţie contează.

... şi o tastatură pe măsură

Tastaturile vechi nu mai sunt bune. Dacă nu vrei să te doară măinile de la poziţia incomodă pe care o ai in timp ce tastezi, atunci ai nevoie neapărat de o tastatură ergonomică, şi cea mai bună alegere pe care poţi să o faci este Natural Ergonomic Keyboard 4.000.

DESIGN Seria 4.000 are o linie stilată, ce o face perfectă pentru birou sau pentru a-ţi decora computerul deja "tunat" cu afişaje LCD care iţi arată temperatura procesorului, viteza coolerului şi scorul meciurilor de fotbal.

ERGONOMIE A fost creată astfel incăt să te oblige să foloseşti toate degetele cănd tastezi. In primă fază este un lucru destul de ciudat, dar foarte bine găndit: tastatura are un grad de inclinaţie ce creşte treptat dinspre margini către partea de mijloc.

MOD DE LUCRU In esenţă este creată pentru a fi folositoare persoanelelor care nu au nevoie neapărat să vadă tastele atunci cănd scriu. Datorită suportului detaşabil şi a inclinaţiei, palm-restul vine in sprijinirea palmelor in timpul scrisului eliminănd astfel disconfortul sau durerea incheieturilor provocate de poziţia incorectă a măinilor.

Sony DAV-IS10 home theater

Dacă pănă acum se credea că mărimea contează, Sony se pare că reuşeşte să dezmintă acest lucru, lansănd DAV-IS10, un sistem 5.1 Home Theater cu 5 sateliţi de mărimea unei mingi de golf.

Deşi nu se specifică dacă puterea de ieşire este in RMS (Real Media Sound) sau PMPO (Peak Music Power Output), sateliţii sistemului se pare că sunt capabili să scoată 50 W, iar cele două subwoofe 100 W. Un minimum necesar pentru a putea viziona un film, astfel incăt să se poata bucura şi vecinii de ţipetele din filmul tău horror preferat.http://www.sony.com/

Ecran Holografic

Compania germană SeeReal a prezentat la conferinţa SID 2007 (Society For Information Display) un ecran LCD holografic de 50 cm, care afişează o imagine 3D de inaltă rezoluţie in faţa ecranului. Acesta realizează acest lucru folosind un dispozitiv de monitorizare a ochilor, pentru a şti unde te uiţi şi afişează o imagine holografică de numai 30 x 30 de pixeli pentru fiecare ochi. Folosind această metodă selectivă, fluxul de date enorm necesar pentru afişarea de imagini tridimensionale este redus drastic. http://www.seereal.com/

Gadget Universal de diagnostic

Mai nou, nu mai poţi repara o maşină fără să ai nevoie de calculator. Pentru a accesa computerul de bord al maşinii trebuie să duci vehiculul la un service specializat, iar asta inseamnă că trebuie să cheltuieşti o grămadă de bani pentru o simplă verificare. Kingtec KT600 este un gadget universal de diagnosticare a maşinilor. Dotat cu un procesor pe 32 de biţi AMR9 şi un ecran LCD touchscreen color de

16.2 cm, poţi realiza operaţii specifice pe maşini cum ar fi Chevrolet, BMW, Citroen, Nisan, Toyota etc., căt şi operaţii universale de listare pe orice tip de vehicul. http://www.kingtec.net/

×
Subiecte în articol: gadget