x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nikon lansează aparatul foto D5000

Nikon lansează aparatul foto D5000

14 Apr 2009   •   00:00
Nikon lansează aparatul foto D5000

SKIN, importator Nikon în România, a anunţat ieri lansarea aparatului foto DSLR D5000, primul Nikon din gama consumer cu ecran LCD cu unghi variabil şi filmare HD.

Ecranul LCD rabatabil permite fotografierea din orice unghi. Nikon D5000 este dotat cu funcţia D-Movie de înregistrare video în format HD, similară celei care se regăseşte la Nikon D90, în combinaţie cu funcţiile de editare încorporate, senzorul de 12,3 MP şi intervalul extins de sensibilitate de la ISO 100 până la 6400.

Modul video HD, D-Movie, este completat de funcţia Live View care permite vizualizarea şi compunerea cadrelor sau filmelor direct pe monitorul LCD cu unghi variabil. Aparatul foto oferă patru tipuri de contrast AF (zonă extinsă, zonă normală, detectare chip şi urmărire subiect nou) pentru a facilita cât mai mult realizarea imaginilor.

Beneficiind de 19 moduri scenă, se vor putea realiza imagini fără a mai fi nevoie de cunoştinţe extinse asupra fotografiei digitale. În plus, datorită senzorului de imagine CMOS de 12,3 megapixeli, sistemului de procesare a imaginii EXPEED, sistemului AF rapid în 11 puncte şi declansatorului durabil şi performant, D5000 este potrivit şi pentru cei cu nivel ridicat de cunoştinţe în fotografie.

Calitatea imaginii este asigurată de mecanismul de curăţare a senzorului de imagine, cu sistem de control al fluxului de aer şi de funcţiile Active D-Lighting şi Picture Control. Nikon D5000 va fi disponibil începând cu 1 mai 2009.

×
Subiecte în articol: IT