x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Cum a pierdut Nokia, prin şantaj, mai multe MILIOANE DE EURO

Cum a pierdut Nokia, prin şantaj, mai multe MILIOANE DE EURO

17 Iun 2014   •   19:42
Cum a pierdut Nokia, prin şantaj, mai multe MILIOANE DE EURO

Compania Nokia, fost lider pe piaţa telefoanelor mobile, a plătit mai multe milioane de euro unor persoane care în urmă cu şase ani au ameninţat că vor dezvălui codul sursă al sistemului de operare Symbian, a informat azi postul de televiziune finalndez MTV, transmite Reuters.

Poliţia finlandeză a confirmat că investighează un caz de şantaj şi că acest caz este în continuare deschis. 'Investigăm un caz de şantaj, iar Nokia este partea vătămată', a declarat inspectorul şef Tero Haapala, care a refuzat însă să ofere alte detalii.

Postul de televiziune MTV susţine că şantajiştii au dobândit codul de criptare pentru sistemul de operare Symbian şi au ameninţat Nokia că îl vor face public. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat altcineva ar fi putut scrie un cod suplimentar pentru Symbian, inclusiv posibile mesaje de tip malware, care nu ar fi putut fi distinse de partea legitimă a programului software.

După încercarea de şantaj, Nokia a contactat poliţia şi a fost de acord să livreze banii într-o parcare din oraşul Tampere, centrul Finlandei. Banii au fost ridicaţi însă poliţia a pierdut urma făptaşilor, susţine MTV.

În anul 2007, Nokia controla aproape jumătate din piaţa telefoanelor smartphone, iar sistemul de operare Symbian era utilizat şi de alţi producători de telefoane. Ulterior Nokia a renunţat la sistemul său de operare Symbian şi a utilizat sistemul Windows dezvoltat de Microsoft pentru ca anul trecut grupul american să cumpere toate operaţiunile de telefonie mobilă ale Nokia pentru 5,6 miliarde de euro. (Agerpres)



×
Subiecte în articol: nokia symbian santaj nokia