x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orientare pentru bărci

Orientare pentru bărci

09 Iun 2007   •   00:00

O nouă serie de plottere de navigaţie maritimă, GPSMAP 5000, este adusă in Romănia de Garmin. Vedeta acestei serii este, fără indoială, GPSMAP 5012. Modelul dispune de un touchscreen color, cu o diagonală de 12.1 inchi, rezistent la apă şi cu o rezoluţie de 1024x768 pixeli.

O nouă serie de plottere de navigaţie maritimă, GPSMAP 5000, este adusă in Romănia de Garmin. Vedeta acestei serii este, fără indoială, GPSMAP 5012. Modelul dispune de un touchscreen color, cu o diagonală de 12.1 inchi, rezistent la apă şi cu o rezoluţie de 1024x768 pixeli. Sistemul foarte flexibil de butoane virtuale de pe ecran, care se schimbă in funcţie de opţiunea selectată, face ca navigarea in meniul dispozitivului să fie foarte accesibilă, uşurănd astfel sarcina conducătorilor de bărci.

Utilizatorii se pot bucura de performanţele acestei serii prin intermediul tehnologiei BlueChart g2 Vision, care, pe lăngă imaginile HD de pe satelit, conţine şi un mod de vizualizare ce oferă o perspectivă cartografată 3D deasupra liniei apei. Cardul g2 Vision, pus la dispoziţie de Garmin, oferă o bază de date bogată in imagini prin satelit ce foloseşte pentru localizarea porturilor de ambarcaţiuni. Modelele din această serie sunt compatibile cu NMEA 2000 şi, pentru eventuale extensii ale funcţiilor, dispun de trei porturi integrate, două porturi video sau patru inputuri NMEA 0183. Modelul 5008 reprezintă varianta mai mică a celui prezentat anterior. El va fi disponibil din iunie pentru 4.187 $, iar versiunea 5012 pentru 4.907 de dolari (+TVA).

Telefonul muzical

Sony Ericsson aduce in Romănia un nou model de telefon muzical, W620i. Acesta găzduieşte pănă la 470 de melodii cu ajutorul cardului de 512 MB inclus in pachet. Utilizatorul dispune de posibilitatea inregistrării unui fragment dintr-o melodie, pe baza căruia să primească o notificare care să conţină numele acesteia, al artistului şi al albumului de pe care face parte. Dispozitivul este dotat şi cu o cameră de 2 MP, focalizare automată şi aplicaţia Picture Blogging, care permite incărcarea pozelor direct in blogul personal.

Telefon fără comenzi manuale

Nokia a lansat modelul 3109 classic, disponibil la un preţ de 140 de euro. Permite stocarea a 2.000 de contacte şi are un afişaj cu 256.000 de culori. Este dotat cu un difuzor integrat pentru operare fără comenzi manuale şi include funcţii pentru e-mail cu fişiere ataşate. Memoria dispozitivului poate fi extinsă cu pănă la 2 GB. Modelul 3109 oferă o autonomie de patru ore durată de convorbire şi 16 zile in regim de aşteptare.Â

Convorbiri la inălţime

Un britanic deţine recordul pentru cel mai "inalt" apel telefonic şi mesaj text. Alpinistul Rob Baber a sunat şi a trimis un SMS de la 8.848 de metri altitudine, de pe cel mai inalt vărf al Muntelui Everest. Comunicaţia a fost posibilă prin intermediul telefonului mobil MOTO Z8, oferit de Motorola. Dispozitivul este un model glisant, cu un design care ii permite să se muleze după profilul feţei. Celularul este dotat cu tehnologia HSDPA, video playback cu viteză de 30 de cadre pe secundă şi captare video HD. Poate funcţiona, de asemenea, şi ca music player, are un afişaj de 35 x 50 mm, in 16 milioane de culori. Baber şi-a sunat soţia şi copiii şi a descris panorama şi sentimentele lui.

×
Subiecte în articol: gadget