x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget UPDATE. Parlamentul European a votat eliminarea tarifelor de roaming!

UPDATE. Parlamentul European a votat eliminarea tarifelor de roaming!

de Alexandru Radescu    |    03 Apr 2014   •   14:53
UPDATE. Parlamentul European a votat eliminarea tarifelor de roaming!

Parlamentul European a votat cu puţin timp în urmă pentru eliminarea tarifelor de roaming până la Crăciunul anului 2015, ca parte a unui vot mai amplu în sprijinul propunerii de regulament al Comisiei pentru un „continent conectat” (piaţa unică în domeniul telecomunicaţiilor).

 „Aproape cu toţii depindem de conexiunile mobile şi prin internet în viaţa noastră cotidiană. Ar trebui să ştim ce cumpărăm, nu ar trebui să plătim tarife exorbitante şi ar trebui să avem posibilitatea de a ne răzgândi. Companiile ar trebui să aibă şansa de a-ţi oferi tuturor serviciile, iar acest regulament facilitează acest lucru. Este o situaţie din care cu toţii avem de câştigat”, a declarat Neelie Kroes (foto), vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Etapa care urmează este cea în care statele membre ale UE examinează regulamentul, iar Comisia preconizează că se va ajunge la un acord final asupra regulamentului până la sfârşitul anului 2014.

UPDATE 

La 1 iulie 2013, au intrat în vigoare noi reduceri la tarifele de roaming în interiorul UE, reducerile aplicate la cererea Comisiei Europene variind intre 11% (SMS) si 36% (trafic date).

Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut(fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,07 euro/minut (fără TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming nu va depăşi valoarea de 0,08 euro (fără TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită. Totodată, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fără TVA).


 

×