x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pocket PC Mio A701

Pocket PC Mio A701

01 Mar 2007   •   00:00
EVENIMENT > Gadget
Ai avut vreodata nevoie de pozitionare globala si ai observat ca in locul unde ar trebui sa fii tu nu vezi decat o pata neagra si cele mai apropiate puncte sunt Italia, Franta sau Spania? Sau ai avut vreodata neplacerea sa realizezi ca PDA-ul tau trage din greu sa iti croiasca un traseu in timp real? Cu Pocket PC-ul potrivit nu o sa ai astfel de probleme.

CARACTERISTICI. Mio A701 este un PDA tri-band GSM cu un sistem de operare Windows Mobile 5.0, Modul GPS SiRFStar III incorporat cu 20 de canale si un microprocesor de 520 MHz. Nici la capitolul memorie interna nu sta rau, pocket PC-ul avand 192 MB de memorie (128 MB de RAM si 64 MB de ROM), un touchscreen LCD de 6.8 cm cu o rezolutie de 320 x 240, 65K culori si o camera foto de 1.3 megapixeli (1280x1024 pixeli).

Marimea Pocket PC-ului este foarte convenabila, masurand 117 x 59 x 21.8 mm, iar folosit ca telefon mobil, bateria de 1300 mAh a PDA-ului Mio A701 are o autonomie de 4 ore, iar in stand-by poate sta aprins pana la 200 de ore. Un dezavantaj al acestui PDA ar fi ca nu are Wi-Fi, deoarece GPS-ul si Bluetooth-ul 1.2 sunt deja standard la PDA-urile din zilele noastre, iar hotspot-urile se gasesc din ce in ce mai des.

  • Pret: 1.795 RON
  • Retea: GPRS, tri-band (GSM 900, 1800 si 1900)
  • Ecran: LCD Touchscreen, 6.86 cm
  • GPS: GPS SiRFStar III
  • Memorie: 192 MB
  • Conectivitate: USB, Bluetooth
  • Dimensiuni: 119 x 71 x 18 mm
  • Greutate: 176 g
  • Aplicatii: Microsoft Office, Windows Media Player, Broadcast, Quick GPS Positioning, E-Utility, Picture Viewer, Contacts, Calculator, Bluetooth Management
  • Samsung Ultra Edition 5.9

    Samsung lanseaza inca un telefon mobil foarte usor de ascuns in poseta si foarte usor de uitat in buzunarul de la spate al pantalonilor. Ultra Edition 5.9 face parte din seria mobilelor ultrasubtiri si are o grosime de numai 5.9 mm, fiind cel mai "firav" telefon la ora actuala.

    Chiar daca telefonul este chiar mai subtire decat un RAZR, acesta nu a fost privat de functiile vitale ale unui telefon al secolului XXI, cum s-a intamplat cu V3. UE 5.9 este tri-band, dispune de o camera de 3.2 megapixeli, bluetooth si are memorie interna de 80 de MB pentru poze, filmulete si muzica.

    Se pare ca tendinta telefoanele mobile e sa se subtieze si sa se plieze. Daca va continua asa, nu cred ca va mai dura mult pana cand vom ajunge sa vorbim la o coala de hartie impaturita. Telefonul va fi disponibil pe piata din luna martie.

    Camera cu internet si SMS

    Se pare ca tehnologia telefoanelor mobile s-a extins pana si pe segmentul aparatelor foto digitale. Samsung a anuntat lansarea aparatului foto digital VLUU i70, care are integrat un transmitator HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) pentru a putea uploada pozele din camera direct pe internet folosind tehnologia 3.5G mobila.

    Desi incorporeaza o tehnologie broadband mobila destul de avansata, Samsung VLUU i70 nu face rabat de la dotarile unei camere foto veritabile, avand un senzor CCD de 7.2 megapixeli, zoom optic de 3 X si ASR (Advanced Shake Reduction). Aparatul are de asemenea un ecran LCD de 7.6 cm si suport pentru "face recognition" cu ajutorul caruia poti realiza poze mai clare persoanelor. Avand in vedere ca foloseste tehnologie mobila, camera poate primi si SMS-uri, ca un telefon mobil.

    Elibereaza-ti casa de fire cu Logitech Wireless DJ

    Fiindca din cele mai vechi timpuri, cablurile au fost cele care au incurcat cel mai mult estetica unei incaperi armonioase si tehnologia wireless devine din ce in ce mai rezonabila ca pret, au inceput sa apara tot mai multe gadgeturi care nu necesita cabluri... in afara de cele de alimentare, bineinteles.

    Bazandu-se pe succesul telecomenzilor Harmony, Logitech a lansat un sistem wireless de streaming audio, indiferent de tipul acestuia. Asta inseamna ca poti transmite wireless un semnal audio de la PC la un reciever conectat la o combina audio sau sistem stereo, fie ca e vorba despre muzica in format MP3, fie ca e vorba despre radiouri online sau melodii de pe iTunes Store.

    Sistemul Wireless DJ foloseste o frecventa de banda de 2.4 GHz pentru a transmite semnalul de la PC la reciever, care foloseste de asemenea ca incarcator pentru telecomanda atunci cand aceasta este asezata in suport, iar software-ul Streampoint iti da posibilitatea folosirii mai multor receptoare, avand pana si un sistem de catalogare si gestionare a acestora.
    Astfel poti sa iti etichetezi fiecare receptor in parte cu "Dormitor", "Sufragerie" sau, de ce nu, "Baie".
    ×