x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Primele Nokia cu Android, în România. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

Primele Nokia cu Android, în România. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

de Alexandru Radescu    |    08 Apr 2014   •   19:25
 Primele Nokia cu Android, în România. Vezi preţuri şi funcţionalităţi

Nokia a lansat azi oficial în România seria X, de smartphone-uri, primele modele cu sistem de operare Android (v4.1.2 - Jelly Bean) în portofoliul companiei. Prezentate în premieră, la nivel mondial, în luna februarie, primele modele ale seriei sunt X, X+ şi XL. La liber, modelul X (DualSIM) costă 470 lei, în timp ce Nokia XL va ajunge pe piaţa noastră în curând.

Nokia X este echipat cu un ecran de 4 inci, rezistent la zgârieturi şi carcase interschimbabile. Dispozitivul are la bază un procesor dual core Qualcomm Snapdragon la 1Ghz. Terminalul oferă stocare internă 4GB şi carduri microSD (de până la 32GB), camera foto 3.15 MP.

Familia Nokia X vine cu o interfaţă bazată pe tile-uri, inspirată de gama Lumia (Windows Phone). Toate dispozitivele vin echipate cu Fastlane, un ecran care permite utilizatorilor să comute mai uşor între aplicaţiile lor preferate. Utilizatorii pot accesa aplicaţii din Nokia Store, peste 12 magazine de aplicaţii terţe. Nu lipsesc nici Facebook, Twitter sau BlackBerry Messenger, în premieră pentru terminale Nokia.

De asemenea, dispozitivele oferă servicii Nokia precum Here Maps gratuit online şi offline, navigaţie pas-cu-pas cu Here Drive şi MixRadio pentru streaming de muzică şi playlist-uri care se pot descărca.

Nokia X este disponibil în verde aprins, roşu aprins, cyan, galben, alb şi negru.

Potrivit oficialilor Nokia, aproximativ 75% din aplicatiile Android sunt direct compatibile modelele Nokia X, pentru restul fiind nevoie de ceva munca de portare.

În ceea ce priveşte serviciile Google, se face direcţionare către aplicaţii Nokia şi Microsoft similare.

 

×