x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget “Project Morpheus”, noul gadget de gaming pentru realitate virtuală

“Project Morpheus”, noul gadget de gaming pentru realitate virtuală

de Alexandru Radescu    |    19 Mar 2014   •   16:02
“Project Morpheus”, noul gadget de gaming pentru realitate virtuală

Sony a prezentat azi “Project Morpheus” (Morpheus), un sistem de realitate virtuală (VR) pentru PlayStation4 (PS4).  Morpheus le permite dezvoltatorilor să creeze o nouă experienţă de imersiune în lumea de joc, făcându-i pe utilizatori să se simtă de parcă ar fi prezenţi în lumea virtuală.

Morpheus se compune dintr-un display montat pe cap, care funţionează în combinaţie cu PlayStation Camera pentru a oferi o experienţă de realitate virtuală . Senzorii de inerţie încorporaţi în casca virtuală transmit cu acurateţe mişcările capului către camera PlayStation, astfel imaginea virtuală adaptându-se în timp real la activitatea jucătorului.

Mai mult, în jocurile care oferă suport pentru această tehnologie, utilizatorii pot folosi şi controller-ul de mişcare PlayStation Move (PS Move), acesta putând să îndeplinească mai multe roluri. De exemplu, Morpheus va reproduce în spaţiul virtual mâinile utilizatorului şi sabia mânuită, creând astfel o experienţă foarte apropiată de realitate.

Pe lângă sunetele care vin din faţă, din spate sau din lateral, Morpheus recreează şi sunetele stereoscopice venite deasupra sau dedesubtul jucătorului. Astfel, utilizatorii vor auzi sunetul creat de un elicopter sau chiar paşii personajului jucat. Sunetele se schimbă în timp real în funcţie de orientarea capului, creându-se astfel un mediu acustic veridic în cadrul lumii virtuale ce poate fi explorat de jur împrejur.

Dezvoltatorii vor putea crea conţinut Morpheus pentru PS4, o platformă care a vândut peste 6 milioane de unităţi în mai puţin de 4 luni de la lansare. SDK-urile Morpheus aflate în prezent în dezvoltare, vor deveni disponibile studiourilor de producţie la o dată ulterioară.

“Project Morpheus” este prezentat în cadrul Game Developers Conference 2014, un eveniment desfăşurat la San Francisco în perioada 19-21 martie. 

×
Subiecte în articol: Project Morpheus sony PlayStation4