x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Promovarea societatii informationale

Promovarea societatii informationale

01 Sep 2005   •   00:00

Asociatiile din domeniul IT&C si reprezentantii Ministerului Comunicatiilor au discutat strategia de promovare a societatii informationale din cadrul Planului National de Dezvoltare 2007-2013. Participantii au dezbatut teme ca informatizarea administratiei publice locale, implementarea unor sisteme informatice de tip geo-spatial pentru cadastru, importanta realizarii unui studiu privind starea infrastructurii de comunicatii, corelarea investitiilor incepute de domeniul privat cu investitiile sustinute de fondurile structurale si informatizarea caselor de asigurari de sanatate prin introducerea cardului de asigurat.

APLICARE. "Informatizarea reprezinta una dintre prioritatile Guvernului, dar este unul dintre acele concepte ce trebuie gandite global si aplicate local. Nu exista minister care sa nu aiba ca obiectiv cel putin un proiect informatic de anvergura pentru cresterea eficientei actului de guvernare", a declarat Aurel Netin, secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei.

MCTI a stabilit ca masuri in Planul National de Dezvoltare 2007-2013: sustinerea utilizarii tehnologiei informatiei, dezvoltarea si eficientizarea serviciilor publice electronice moderne (e-Guvernare, e-Educatie si e-Sanatate), promovarea unui mediu dinamic de e-business si reducerea deficientelor de securizare in domeniul IT&C.

×
Subiecte în articol: IT