x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Protestul poştaşilor la Ministerul Comunicaţiilor

Protestul poştaşilor la Ministerul Comunicaţiilor

de Alexandru Radescu    |    01 Aug 2011   •   14:05
Protestul poştaşilor la Ministerul Comunicaţiilor

Peste 2000 de persoane, din Federatia Sindicatelor din Posta si Comunicatii, urmeaza sa protesteze maine, incepand cu ora 9.00, la sediul Ministerului Comunicatiilor. Printre motivele care i-au determinat pe sindicalisti sa declanseze aceasta actiune de protest sunt “ingrijorarea fata de prezentul, dar mai ales viitorul locului de munca', incalcarea unor prevederi din contractul colectiv de munca sau faptul ca salariatii sunt obligati sa cumpere din bani proprii diverse materiale si consumabile necesare prestarii activitatii postale.

Directorul general al Postei Romane, Dumitru Neagoe, a declarat pe 13 iulie, intr-o conferinta de presa, ca in perioada urmatoare vor fi desfiintate 450 de subunitati, operatiunea implicand restructurarea a 1.400 de posturi. “Vom vedea daca vor fi si oa­meni implicati in aceasta restructurare', a spus atunci Neagoe. Totusi, la sfarsitul lunii mai, Neagoe declara ca 2.000 de angajati ai Postei Romane vor fi concediati, circa 6% din total (peste 34.000). Tot despre 2.000 de persoane concediate de la Posta a vorbit, la inceputul lui iulie, si ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.

Mai mult, angajatii CNPR au aflat ca li se pregateste si un concediu fortat:

“Pentru a nu afecta activitatea companiei, fiecare salariat isi va lua doua zile de concediu fara plata in fiecare luna, pana la finele anului, prin rotatie. Masura va reduce cheltuielile companiei cu 7 milioane de lei pe luna', declara in luna iunie Directorul Neagoe.

Pe de alta parte, conform unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, CNPR ar urma sa-si extinda activitatea si in alte domenii precum cel bancar sau al societatilor de asigurari.

“Astea sunt niste povesti. Nu credem in solutia banca, de infiintare a unei banci, nici a unei societati de asigurari (…) Ne trebuie o solutie acum, una rapida', a declarat pentru Jurnalul National, Ionel Otelea, secretarul general al Federatiei Sindicatelor din Posta si Comunicatii.

×