x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Convorbiri si sms-uri "gratuite" în roaming, de la operatorii mobili

Convorbiri si sms-uri "gratuite" în roaming, de la operatorii mobili

de Alexandru Radescu    |    01 Iul 2013   •   19:51

De astăzi, 1 iulie, au intrat în vigoare noile tarife de roaming în interiorul UE, reducerile aplicate la cererea Comisiei Europene variind intre 11% (SMS) si 36% (trafic date). Astfel, pentru un apel efectuat în roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,24 euro/minut (fără TVA), iar pentru primirea unui apel abonaţii nu vor plăti mai mult de 0,07 euro/minut (fără TVA). Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) în roaming nu va depăşi valoarea de 0,08 euro (fără TVA), în timp ce primirea unui SMS este gratuită. Totodată, tariful pentru utilizarea serviciilor de date (inclusiv accesul la internet) este de 0,45 euro/MB (fără TVA).

Pe lângă aceste noi tarife maximale, operatorii vin cu pachete speciale pentru clienţi.

Orange

Permis de vacanţă” de la Orange oferă 25 de minute pentru convorbiri în roaming şi 25 de SMS-uri. Opţiunea poate fi activată în UE, Elveţia şi Moldova cu 5,5 euro sau cu 11 euro, când călătoresc în China, Israel, Serbia, SUA sau Turcia, preţuri cu TVA inclus.

Vodafone

Vodafone vine cu “roaming pe zi”, pentru clienţii Red. Noua opţiune include convorbiri, mesaje text nelimitate şi un trafic de date de până la 4 GB. Costul optiunii “Roaming pe zi” este de 3 euro (TVA inclus), iar apelurile primite nu vor fi taxate. Pentru abonaţii Vodafone Business Red Plus, costul optiunii “Roaming pe zi” este 0 euro. Optiunea “Roaming pe zi” este disponibila pentru clientii Vodafone Romania in ţările UE, dar şi în ţări, precum: Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Insulele Reunion, Gibraltar, Turcia, Albania sau Elveţia.

Clienţii care au optat pentru alt tip de abonament, precum si utilizatorii Cartelei Vodafone, îsi pot activa, această opţiune prin achitarea unei taxe zilnice de 3,99 euro/zi (TVA inclus). Clienţii pot folosi în roaming internetul pe mobil, minutele si SMS-urile nationale incluse în planul lor tarifar. Primele 30 de minute/ zi de apeluri primite in roaming nu se vor tarifa, iar după consumarea acestora, tariful va fi de 0,10 euro pe minut.

Cosmote

Minutele naţionale şi internaţionale incluse în abonamente Cosmote pot fi utilizate pentru a vorbi din străinătate, activând gratuit extraopţiunea Roaming Traveler, iar utilizatorii de Internet pot beneficia de mai mult trafic de date, de la 30MB până la 300MB, cu preţuri care încep de la 2.48 euro (TVA inclus) până la 24.8 euro (TVA inclus) cu ajutorul extraopţiunilor Travel & Surf.

 

×
Subiecte în articol: roaming orange vodafone cosmote