x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Românii ar putea plăti la comercianţi cu telefonul mobil, din acest an

Românii ar putea plăti la comercianţi cu telefonul mobil, din acest an

24 Ian 2012   •   10:05
Românii ar putea plăti la comercianţi cu telefonul mobil, din acest an

Visa va incepe discutiile cu bancile din Romania pentru a introduce, posibil chiar din acest an, platile la comercianti prin telefoanele mobile inteligente (smartphone), a declarat directorul general pe Romania Visa Europe, Catalin Cretu.

"Vom incerca sa introducem primele plati cu telefonul mobil chiar din acest an, daca nu cel tarziu anul viitor. Este dificil de estimat, pentru ca in Romania si platile contactless sunt la inceput", a spus Cretu, citat de Mediafax.

Serviciul va fi disponibil pentru toti clientii care detin un card, indiferent de sigla sub care acesta este emis, dar nu se adreseaza pentru inceput acelor persoane care nu au un card atasat contului.

Cretu se asteapta ca platile contactless sa prinda avant in acest an, aratand ca exista interes de la mai multe banci, si nu doar din top 5 sistem bancar, in prezent furnizand astfel de servicii numai BCR, BRD si Citi.

"Cine a inceput acesta aplicatie, poate continua proiecte de plati cu mobilul contactless. Asa cum au existat inovatii introduse in Romania inaintea altor piete, putem sa ne uitam cu speranta ca se va intaampla si in cazul platilor cu mobilul", a adaugat Cretu.

Visa a inceput implementarea sistemului in Spania si Turcia, si deruleaza mai multe proiecte pilot in alte tari, dar pentru moment nu si in Romania.

La randul sau, directorul comercial Visa Europe, Steve Perry, a aratat ca in periplul sau prin sase tari europene pentru prezentarea datelor financiare a stabilit intalniri cu bancile comerciale care vor sa intre pe piata platilor contactless, ceea ce se va intampla si in Romania.

El nu a dorit sa precizeze care sunt bancile romanesti interesate de aceste servicii.

×