x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget RomTelecom vs ANRC - Procesul continua

RomTelecom vs ANRC - Procesul continua

09 Dec 2005   •   00:00

Curtea de Apel Bucuresti a respins miercuri cererea RomTelecom de suspendare, pe durata procesului, a deciziei ANRC prin care operatorul national de telefonie fixa a fost obligat sa reduca tarifele de interconectare. La randul sau, RomTelecom a anuntat ieri ca va formula recurs.

INCERT. Dat fiind ca decizia instantei nu este finala si ca solicitarea de anulare a deciziei ANRC se va judeca in continuare, incertitudinea privind cadrul legal al interconectarii va persista. De altfel, printr-un comunicat de presa, RomTelecom si-a reafirmat hotararea de a nu-si continua investitiile de jumatate de miliard de euro pe care le avea planificate in reteaua de generatie urmatoare, considerand ca "decizia ANRC incalca legislatia romaneasca si cea europeana prin stabilirea tarifelor de interconectare sub nivelul costurilor".

In luna octombrie a acestui an, ANRC a impus operatorului de telefonie fixa obligatia de a reduce tarifele de interconectare in doua etape: de la 1 ianuarie 2006 si 1 ianuarie 2007. RomTelecom a contestat decizia in instanta, atat din punct de vedere al oportunitatii, cat si al cuantumului reducerilor.

×
Subiecte în articol: IT