x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sober, virusul cel mai puternic in 2005

Sober, virusul cel mai puternic in 2005

de Alexandru Radescu    |    28 Noi 2005   •   00:00
Sober, virusul cel mai puternic in 2005

Ultima varianta a viermelui Sober, aparut in cursul saptamanii trecute, a generat peste 5% din traficul online in trei zile.

Aflat la sfarsitul alfabetului, viermele Sober a scos in retea un foarte puternic "urmas". Potrivit unor analize F-Secure si Sophos, in primele trei zile de la raspandire, viermele mass-mailer a generat aproape 5% din traficul online.

"Este cea mai mare epidemie a unui vierme cu raspandire prin e-mail din acest an", a declarat Mikko Hypponen, Chief Research Officer la F-Secure. Alte analize informatice spuneau ca o casuta de e-mail din opt adapostea un Sober. Dupa primele doua zile de raspandire, raportul era de o "aparitie" la 17 mail-uri. Ca si alti predecesori, apare in varianta engleza si germana.

BILINGV. Potrivit unei analize Avira, acest atac informatic bilingv s-a dovedit a fi cel mai mare vierme Sober de pana acum, dupa ce a fost raspandit de catre membrii aceleiasi familii malitioase, respectiv versiunile Sober.T, U, V, W, X, AA. Lasand la o parte aceasta tehnica neobisnuita, reteta succesului sau este asigurata de un ingredient oarecum clasic: ingineria sociala.

Sober.Y se raspandeste ca atasament al mesajelor de tip e-mail, pretinzand ca este trimis de catre multe entitati: primul dintre acestea fiind chiar FBI, pentru vorbitorii de engleza si BKA-Bunderskriminalamt (Biroul Politiei Federale de Criminalistica din Germania) pentru cei vorbitori de germana.

Viermele se mai poate transmite si ca un mesaj e-mail care sustine ca include fotografii cu Paris Hilton.
×
Subiecte în articol: IT