x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Software - Protest fata de preturile Vista

Software - Protest fata de preturile Vista

de Alexandru Radescu    |    26 Feb 2007   •   00:00
Software - Protest fata de preturile Vista

O data cu lansarea pe piata a primei versiuni de Vista, spre sfarsitul anului trecut, oficialii Microsoft au dezvaluit si preturile pentru fiecare versiune in parte. Cea mai ieftina, Home Basic, urma sa coste 119 dolari, iar cea mai scumpa, Vista Ultimate - upgrade, 330 de dolari, si varianta completa, 499 dolari.

Utilizatorii au fost surprinsi neplacut de "oscilatiile" de pret de pe o piata sau alta. Astfel ca in Marea Britanie a fost initiata o campanie on-line de protest, pe site-ul guvernamental. Motivul: diferenta prea mare si de nejustificat (in opinia initiatorilor protestului) intre preturile americane si cele britanice. Daca in SUA Vista Ultimate costa 195 de lire sterline, in Marea Britanie a ajuns la 350 de lire sterline.

E-PETITII. La adresa http://petitions.pm.gov./vistaovercharge/ se stransesera pana ieri-dimineata aproximativ 2.000 de semnaturi, iar protestul este deschis pe site-ul Guvernului pana la 20 aprilie. Britanicii ii cer primului-ministru, Tony Blair, sa faca presiuni, astfel incat Microsoft sa renunte la "suprapret". Pentru piata romaneasca, varianta Vista Ultimate se poate gasi in magazine on-line la un pret mediu de 260 de dolari, in sistem OEM. Aceasta varianta beneficiaza si de caracteristicile din Home Premium (Media Center, Movie Maker) sau Business (crearea de retele pentru firme, a copiilor de rezerva ale sistemului etc).

×
Subiecte în articol: IT