x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Generatie blindata cu tehnologie

Studiu - Generatie blindata cu tehnologie

16 Dec 2006   •   00:00
Studiu - Generatie blindata cu tehnologie

Un studiu realizat de o fundatie nonprofit americana, Kaiser Family Foundation, arata ca timpul in care copiii folosesc computerul, internetul sau jocurile video a crescut semnificativ.

Un studiu realizat de o fundatie nonprofit americana, Kaiser Family Foundation, arata ca timpul in care copiii folosesc computerul, internetul sau jocurile video a crescut semnificativ. Sondajul, realizat pe mai mult de 2.000 de subiecti cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani, a aratat ca acestia acorda, in medie, o ora si doua minute calculatorului si 49 de minute jocurilor video. Unu din patru tineri declara ca "adesea" sau "din cand in cand" navigheaza pe internet in timp ce se uita la televizor. Doua treimi au un televizor in camera, la care petrec circa o ora si jumatate zilnic, si 49% au un video game player. De acces la internet se bucura circa 20%. Desi analizele arata ca parintii sunt ingrijorati de expunerea copiilor la tot felul de programe media, 53% dintre tineri afirma ca familiile lor nu au reguli cu privire la privitul la televizor.

SOCIAL. Un alt studiu, realizat de Harrison Group, contureaza un profil al tinerilor tot mai marcati de noile medii virtuale de socializare: 68% dintre cei cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani si-au creat profile pe MySpace. Adolescentul tipic vorbeste pe chat cu 35 de persoane saptamanal timp de trei ore din cele 72 dedicate internetului, telefonului, televizorului, muzicii sau jocurilor video.

×
Subiecte în articol: IT