x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Piata computerelor, peste asteptari

Studiu - Piata computerelor, peste asteptari

20 Ian 2006   •   00:00
Studiu - Piata computerelor, peste asteptari

Livrarile de computere personale au crescut la nivel mondial cu 17,1% in ultimele trei luni ale anului trecut, cea mai buna evolutie fiind consemnata in afara Americii de Nord, potrivit datelor publicate de firma de cercetare IDC.

Avansul la nivel global a depasit previziunile de 15,1% ale analistilor, dar cererea din Statele Unite pentru computere de birou a fost relativ scazuta, cresterea fiind alimentata de vanzarile de calculatoare portabile.

Cele mai mari livrari au fost facute de compania Dell, care a avut in perioada mentionata o cota de piata de 17,2%, la nivel mondial si de 32,9% in SUA. Vanzarile internationale ale companiei au crescut cu 20,1%.

Hewlett-Packard s-a plasat pe pozitia a doua in Statele Unite si in lume, cresterea vanzarilor sale internationale fiind de 15,8%.

APPLE CRESTE AFARA. Apple Computer a obtinut un avans de peste 10% al vanzarilor, dar, in opinia analistilor IDC, in cazul sau se constata o incetinire notabila a cresterii, tendinta ce ar putea avea drept cauza faptul ca producatorul a inceput sa foloseasca microprocesoare Intel.

Livrarile diviziei americane a Apple au scazut cu 16,8% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 613.407 unitati, comparativ cu trimestrul anterior, avansand insa cu 13,2% in termeni anuali. Pe celelalte piete, vanzarile Apple au crescut cu 0,9%, la 1,25 de milioane de unitati, avansul anualizat fiind de 18,4%.
×
Subiecte în articol: IT