x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Succesul tablet PC-urile echilibrează piaţa computerelor personale

Succesul tablet PC-urile echilibrează piaţa computerelor personale

de Alexandru Radescu    |    05 Feb 2012   •   12:59
Succesul tablet PC-urile echilibrează piaţa computerelor personale

Vanzarile globale de computere personale au crescut cu 14,8% anul trecut, dar laudele merg in intregime catre segmentul tabletelor. Raportul firmei de cercetare de piata Canalys include si tablet PC-urile, un adevarat boom in 2011: un plus de 274% fata de 2010, respectiv 63,2 milioane unitati. La sfarsitul anului trecut, cota de tabletelor era de 15% in totalul pietei computerelor personale.

Notebook-urile (209,6 milioane unitati livrate) si desktop-urile (112,4 milioane unitati) au inregistrat cresteri modeste, de o singura cifra procentuala. Succesul tabletelor inseamna insa si declinul continuu pentru netbook-uri: doar 29,4 milioane unitati, respectiv un minus de 25,3% fata de 2010 (computer portabil cu diagonala de max. 11 inci, sustinut de regula de procesor Intel Atom). Scaderea a fost si mai dramatica pe ultimul trimestru al anului trecut, respectiv un minus de 32,4%. Spre comparatie, producatorii de tablete au livrat 26,5 milioane unitati in trimestrul patru din 2011, in timp ce desktop-urile au atins 29,1 milioane unitati.

Producatorii de notebook-uri au livrat in trimestrul IV din 2011 aproximativ 58 de milioane unitati, ceea ce a insemnat o crestere de 7,3% comparativ cu trimestrul similar din 2010.

Vezi si: In 2011 s-au vandut mai multe smartphone-uri decat computere!




ℼ佄呃偙⁅呈䱍倠䉕䥌⁃ⴢ⼯㍗⽃䐯䑔䠠䵔⁌⸴‰牔湡楳楴湯污⼯久㸢㰊呈䱍ਾ䠼䅅㹄ऊ䴼呅⁁呈偔䔭啑噉∽佃呎久ⵔ奔䕐•佃呎久㵔琢硥⽴瑨汭※档牡敳㵴瑵ⵦ∸ਾ㰉䥔䱔㹅⼼䥔䱔㹅ऊ䴼呅⁁䅎䕍∽䕇䕎䅒佔≒䌠乏䕔呎∽灏湥晏楦散漮杲㌠ㄮ†䰨湩硵∩ਾ㰉呓䱙⁅奔䕐∽整瑸振獳㸢ऊℼⴭऊ䀉慰敧笠洠牡楧㩮〠㜮椹੽उ⁐⁻慭杲湩戭瑯潴㩭〠〮椸੽ⴉ㸭ऊ⼼呓䱙㹅㰊䠯䅅㹄㰊佂奄䐠剉∽呌≒ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽嘾ꋃ穮菄楲敬朠潬慢敬搠੥潣灭瑵牥⁥数獲湯污⁥畡挠敲捳瑵挠⁵㐱㠬‥湡汵琠敲畣ⱴ搠牡氠畡敤敬洠牥੧껃껃瑮敲楧敭挠菄牴⁥敳浧湥畴慴汢瑥汥牯‮慒潰瑲汵映物敭⁩敤挊牥散慴敲搠⁥楰액쒣₃䌠湡污獹椠据畬敤씠榟琠扡敬⁴䍐甭楲敬‬湵愊敤쑶犃瑡戠潯껃〲ㄱ›湵瀠畬⁳敤㈠㐷‥慦ꏅ菄搠⁥〲〱‬敲灳捥楴੶㌶㈬洠汩潩湡⁥湵瑩菄ꏅ⹩䰠⁡晳ꋃ앲榟畴湡汵極琠敲畣ⱴ挠瑯⁡敤琊扡敬整潬⁲牥⁡敤ㄠ┵쌠溮琠瑯污汵瀠敩ꏅ楥挠浯異整敲潬⁲数獲湯污⹥⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽举瑯扥潯⵫牵汩⁥㈨㤰㘬洊汩潩湡⁥湵瑩菄ꏅ⁩楬牶瑡⥥씠榟搠獥瑫灯甭楲敬⠠ㄱⰲ‴業楬慯敮甊楮쑴얃榣
畡쌠溮敲楧瑳慲⁴牣앥璟牥⁩潭敤瑳ⱥ搠⁥楳杮牵菄挠晩쑲ઃ牰捯湥畴污菄‮畓捣獥汵琠扡敬整潬⁲껃獮慥湭菄쌠溮쑳₃鿅⁩敤汣湩汵挊湯楴畮⁵数瑮畲渠瑥潢歯甭楲›潤牡㈠ⰹ‴業楬慯敮甠楮쑴얃榣‬敲灳捥楴੶湵洠湩獵搠⁥㔲㌬‥慦ꏅ菄搠⁥〲〱⠠潣灭瑵牥瀠牯慴楢畣搠慩潧慮쑬₃敤洊硡‮ㄱ椠据Ⱪ猠獵ꏅ湩瑵搠⁥敲畧쑬₃敤瀠潲散潳⁲湉整瑁浯⸩匠쑣撃牥慥愊映獯⁴鿅⁩慭⁩牤浡瑡捩菄瀠⁥汵楴畭牴浩獥牴⁵污愠畮畬⁩牴捥瑵ਬ敲灳捥楴⁶湵洠湩獵搠⁥㈳㐬⸥匠牰⁥潣灭牡액榣ⱥ瀠潲畤쑣璃牯楩搠੥慴汢瑥⁥畡氠癩慲⁴㘲㔬洠汩潩湡⁥湵瑩菄ꏅ⁩껃牴浩獥牴汵瀠瑡畲搠湩㈊㄰ⰱ쌠溮琠浩⁰散搠獥瑫灯甭楲敬愠⁵瑡湩⁳㤲ㄬ洠汩潩湡⁥湵瑩菄ꏅ⹩⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽倾潲畤쑣璃牯楩搠੥潮整潢歯甭楲愠⁵楬牶瑡쌠溮琠楲敭瑳畲噉搠湩㈠㄰‱灡潲楸慭楴⁶㠵搠੥業楬慯敮甠楮쑴얃榣‬散慥挠⁥⁡껃獮浥慮⁴牣앥璟牥⁥敤㜠㌬ਥ潣灭牡瑡癩挠⁵牴浩獥牴汵猠浩汩牡搠湩㈠㄰⸰㰠䘯乏㹔㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽嘾穥⁩楳›軃〲ㄱ猠愭ੵ썶溢畤⁴慭⁩畭瑬⁥浳牡灴潨敮甭楲搠捥ꋃ⁴潣灭瑵牥Ⅵ⼼但呎㰾倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䈼㹒㰊倯ਾ值匠奔䕌∽慭杲湩戭瑯潴㩭〠湩㸢䘼乏⁔䥓䕚㐽栾瑴㩰⼯睷⹷番湲污汵爮⽯整湨捩⽡湩㈭㄰ⴱ⵳畡瘭湡畤⵴慭⵩畭瑬ⵥ浳牡灴潨敮甭楲搭捥瑡挭浯異整敲㘭㌰〴⸷瑨㱭䘯乏㹔⼼㹐㰊⁐呓䱙㵅洢牡楧⵮潢瑴浯›椰≮㰾剂ਾ⼼㹐㰊䈯䑏㹙㰊䠯䵔㹌
×