x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Cercetare si supercomputing

Tehnologie - Cercetare si supercomputing

de Alexandru Radescu    |    17 Dec 2005   •   00:00
Tehnologie - Cercetare si supercomputing

Organizatia Europeana pentru Cercetari Nucleare (CERN) si Intel au anuntat lansarea unui nou Centru de Competente pentru Platforme, care sa testeze si sa valideze tehnologia bazata pe procesoare de inalta clasa, pentru a fi utilizata in cercetarile de prestigiu din domeniul fizicii particulelor.

TESTE. In timpul primei faze de trei ani a CERN openlab, partenerii la acest proiect, intre care Intel, Enterasys, IBM, HP si Oracle, au testat si validat CERN opencluster, un nou sistem bazat pe procesoare Intel Itanium 2, care contine peste 100 servere dual-processor, si i-au evaluat performanta in cadrul unui Grid de computere la nivel global, necesar pentru a face fata torentelor de date anticipate pentru experimentele LHC (Large Hadron Collider). LHC, un urias accelerator de particule, va deveni operational in 2007 si va produce peste 10 milioane Gb de date pe an.

In ultimele 18 luni, CERN opencluster a jucat un rol vital in simularea operatiunilor LHC Computing Grid, in special oferind asistenta pentru operatiunile de service, in contextul in care s-au atins in mod sustinut viteze de transmitere de date de 600 MB/s intre CERN si sapte mari centre de computing stiintific din intreaga lume, in aprilie 2005.

×
Subiecte în articol: IT