x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Pesti robotizati

Tehnologie - Pesti robotizati

11 Oct 2005   •   00:00
Tehnologie - Pesti robotizati

Acvariul din Londra si-a imbogatit colectia de exemplare cu cativa pesti creati in laboratorele Universitatii din Essex: pesti-robotizati.
Potrivit BBC, este vorba de modele cu caracteristici similare crapilor, pot evita obiectele care le apar in fata si care inoata intr-un acvariu special proiectat pentru ei. Viitoarele generatii de pesti-roboti ar putea fi utilizati pentru explorarea fundului oceanelor, pentru detectarea fisurilor conductelor de petrol sau chiar pentru spionaj.

Pestii au 50 de centimetri lungime, 15 inaltime si 12 latime si sunt acoperiti cu suprafete lucioase care reflecta lumina. Viteza maxima de deplasare este de circa 50 de cm/s, insa viteza de deplasare in interiorul acvariului a fost incetinita pentru a se prelungi durata de viata a bateriei pana la aproximativ cinci ore.

PERFECTIONARE. "Spre deosebire de modelele anterioare, controlate prin intermediul telecomenzii, acesti pesti-robot sunt dotati cu senzori astfel incat ei sunt complet autonomi si dotati cu inteligenta artificiala", a declarat profesorul Huosheng Hu. In plus, cyber-pestii efectueaza miscari ondulatorii care seamana mai mult cu cele ale pestilor reali.

×
Subiecte în articol: IT