x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tehnologie - Un nou tip de tranzistor

Tehnologie - Un nou tip de tranzistor

14 Dec 2005   •   00:00

Intel a anuntat crearea unui tranzistor prototip nou, ultrarapid, dar cu un consum scazut de energie, realizat cu ajutorul unor noi materiale, care ar putea sta la baza microprocesoarelor si a altor produse logice ale companiei, incepand cu a doua jumatate a deceniului urmator.

Cercetatorii de la Intel si QinetiQ au dezvoltat impreuna un tranzistor care foloseste Indium Antimonid pentru a transmite curentul electric. Tranzistorii controleaza fluxul de informatie/curent electric din interiorul unui cip.

Reducerea semnificativa a consumului de energie la nivelul tranzistorului, insotita de o crestere substantiala a nivelului de performanta, ar putea sa joace un rol esential in livrarea viitoarelor platforme catre utilizatorii de computere din intreaga lume, permitand folosirea unui numar sporit de caracteristici si capabilitati. Consumul de energie, considerabil mai mic, si cantitatea de caldura generata ar putea creste semnificativ durata de viata a bateriei pentru dispozitivele mobile si ar imbunatati astfel oportunitatile pentru construirea unor produse mai mici si mai performante.

×
Subiecte în articol: IT