x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii - Portabilitatea numerelor

Telecomunicatii - Portabilitatea numerelor

28 Dec 2005   •   00:00
Telecomunicatii - Portabilitatea numerelor

Clientii operatorilor de telecomunicatii vor avea posibilitatea, din 2007, sa renunte la serviciile unei companii in favoarea alteia, pastrandu-si numarul de telefon, operatiunea urmand sa fie posibila dupa ce cadrul de reglementare va fi finalizat.

Conform oficialilor Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, procedurile necesare introducerii sistemului de portabilitate vor fi finalizate in cursul anului 2006.

Singura exceptie de la regula portabilitatii va fi cand un abonat al unei retele de telefonie fixa va intentiona sa se transfere la un furnizor de servicii de telefonie mobila sau invers. In acest caz, va trebui sa-si schimbe numarul de telefon.

Potrivit ANRC, tarile care au aderat la UE inainte de 2004 au implementat portabilitatea numerelor atat intre retelele de telefonie fixa, cat si intre retelele de telefonie mobila.

SELECTAREA FURNIZORILOR. De asemenea, de anul viitor abonatii RomTelecom vor avea posibilitatea sa opteze ca toate sau anumite categorii de apeluri sa fie efectuate prin intermediul unui alt furnizor de servicii de telecomunicatii, dupa ce procedura de preselectare a transportatorului va deveni operationala.

Astfel, prin selectarea altui furnizor, clientii operatorului de telefonie fixa vor putea sa efectueze convorbiri telefonice interurbane si internationale la preturi mai reduse.

Conform Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, RomTelecom va fi obligata sa asigure clientilor aceasta facilitate incepand cu 1 iulie 2006.
×
Subiecte în articol: IT