x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telefonie mobila - Marca noua pe piata

Telefonie mobila - Marca noua pe piata

18 Ian 2006   •   00:00
Telefonie mobila - Marca noua pe piata
Corespondenta din Berlin
Ieri a aparut o noua marca de celulare: Benq-Siemens. E produsa de grupul Benq Mobile, compania care a preluat anul trecut divizia de telefonie mobila a Siemens.

Primele trei telefoane mobile ale noului brand au vazut lumina zilei chiar in locul unde incepea caderea zidului Berlinului in urma cu 16 ani. Ramas doar o linie care desparte in doua Piata Postdamer, vechiul zid simbolizeaza pentru parintii marcii intalnirea dintre Est si Vest, dintre cultura inovativa asiatica a taiwanezilor de la Benq cu rigurozitatea germana a gigantului Siemens.

MODELE. Piesa de rezistenta o reprezinta EF81, un telefon 3G foarte subtire, cu clapeta, destul de asemanator cu modelul RAZR al rivalilor de la Motorola. Carcasa modelului a fost asamblata din componente de aluminiu si magneziu. Si are doar 15,9 milimetri grosime. Producatorii au pus inauntru o aplicatie GPS (pentru localizarea prin satelit) suficient de puternica pentru a te ajuta sa te orientezi intr-un oras necunoscut. Dar mai aveti nevoie de un receptor GPS extern si de harti digitale, ce pot fi descarcate de pe internet. Nici recepto- rul, nici hartile nu sunt incluse in dotarea standard a modelului.

Are un display interior de 2,2 inch, cu 262.000 de culori si camera rotativa de 2,2 megapixeli.

TEHNIC. S68 are si el carcasa din aluminiu si este un model pozitionat ca facand parte din clasa premium. Grosimea carcasei este de doar 13 milimetri, iar greutatea, de 78 de grame. Asigura un timp de vorbire de pana la 300 de minute, cu o baterie litiu ion de 660 de miliamperi. Afisajul are dimensiunea de 132 x 176 de pixeli si 262.000 de culori. Memoria interna disponibila este de 8 MB si poate fi conectat la un computer prin cablu USB sau prin tehnologia Bluetooth.

×
Subiecte în articol: IT