x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tranzactie - Flamingo preia Flanco

Tranzactie - Flamingo preia Flanco

10 Dec 2005   •   00:00
Tranzactie - Flamingo preia Flanco

Flamingo International va prelua, integral, compania Flanco International, operatiunea urmand sa fie incheiata in luna martie 2006. Valoarea tranzactiei se situeaza sub 20 de milioane de euro, la care se adauga un pachet de circa 30% din actiunile Flamingo, care va reveni actionarilor Flanco.

In urma operatiunii, care urmeaza sa fie aprobata de Consiliul Concurentei, Flanco va deveni o subsidiara a grupului Flamingo International si isi va pastra actuala forma de organizare juridica.

"Vom putea negocia preturi de achizitie mai reduse in cazul produselor si serviciilor noastre, vom avea o alta putere de negociere in cadrul contractelor de inchiriere a sptiilor comerciale", a declarat directorul general al Flanco International, Cornel Marian.

TRATATIVE. "Discutiile au demarat in luna august si s-au intensificat dupa ce Flamingo International a anuntat, in urma cu aproape doua luni, strategia societatii pe partea de achizitii si fuziuni. Cele doua firme au incheiat un acord de intentie, neangajant, privind preluarea Flanco International in schimbul unei sume situate sub 20 milioane de euro si un pachet de actiuni la Flamingo, aproximativ 30%", a declarat vicepresedintele Flamingo International, Dragos Simion. El a adaugat ca, sub rezerva finalizarii etapelor urmatoare, tranzactia ar putea atinge valoarea de 35-40 milioane de euro.

ACTIONARII. In prezent, cel mai important actionar Flanco este compania suedeza de investitii Oresa Ventures, care detine 65% din titlurile societatii. Un pachet de actiuni reprezentand 20% din capital revine DBG Eastern Europe, iar 15% unei persoane fizice, Florin Andronescu, fondatorul companiei.

La Flamingo International, principalul proprietar de actiuni este presedintele companiei, Dragos Cinca, cu o participatie de 61,53% din titluri. Restul titlurilor revin managementului Flamingo si altor persoane fizice si juridice.
×