x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Un site propune "sinuciderea virtuală" pentru conturile de Facebook, MySpace sau Twitter

Un site propune "sinuciderea virtuală" pentru conturile de Facebook, MySpace sau Twitter

11 Ian 2010   •   00:00
Un site propune "sinuciderea virtuală" pentru conturile de Facebook, MySpace sau Twitter

Oricine foloseşte o reţea de socializare pe internet ar trebui să aibă posibilitatea să se oprească atunci când doreşte. În teorie, cam aşa ar sta lucrurile. În practică, însă, nu e chiar atât de uşor. Bunăoară, dependenţa de instrumentele web 2.0 ca Facebook, Twitter, LinkedIn sau MySpace este atât de puternică, încât multora le este aproape imposibil să îşi şteargă conturile.



Pe de altă parte, unele site-uri stochează datele personale ale utilizatorilor, precum poze sau date de contact, chiar şi după ştergerea unui cont.



Un site creat de câţiva olandezi se adresează tocmai acelora care îşi doresc să scape din "ghearele" web 2.0, printr-o "sinucidere virtuală". Web 2.0 Suicide Machine este un site care îţi şterge pentru
totdeauna conturile de pe reţelele de socializare, având grijă ca înainte de asta să şteargă şi datele personale, pentru ca acestea să nu poată fi stocate.

Site-ul acţionează cu ajutorul unui soft care se loghează pe contul utilizatorului, îi schimbă poza de profil şi parola, după care îi şterge toţi prietenii virtuali. Totul se petrece în mai puţin de o oră, în timp ce, dacă utilizatorul ar face toate aceste operaţiuni manual, i-ar lua mai bine de nouă ore. "Sinuciderea" este definitivă, contul neputând fi accesat ulterior.

Cum era de aşteptat, site-ul a intrat în atenţia Facebook, cea mai mare reţea de socializare pe internet. Cum Web Suicide Machine se laudă deja cu peste 900 de "victime", reprezentanţii Facebook au trimis o scrisoare către dezvoltatorii site-ului, prin care îi somează să înceteze orice activitate care încalcă regulile de protejare a datelor utilizatorilor de Facebook.

×
Subiecte în articol: internet