x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Windows Movie Maker

Windows Movie Maker

21 Dec 2006   •   00:00
Windows Movie Maker
TIPS & TRICKS > EDITARE VIDEO
Movie Maker este un program de editare si montaj video inclus in sistemul de operare Windows, cu ajutorul caruia poti da filmarilor tale din vacanta un iz de profesionalism in numai cateva minute.

  • Programul se afla situat in meniul Start -> Programs -> Windows Movie Maker si are o interfata extrem de intuitiva, fiind unul dintre cele mai simple programe de editare video. Avand in vedere ca acesta este livrat cu sistemul de operare, nu este necesar sa cumperi licenta sau sa stai cu frica terminarii celor 30 de zile de trial. Pentru a importa un film, muzica sau poze in program, nu trebuie decat sa apesi pe butonul aferent optiunii, astfel incat pentru a introduce un film trebuie apasat pe Import Video, iar pentru a introduce sunete sau muzica, pe Import audio or music.

  • Pentru a introduce un cadru in linia de lucru, tot ce trebuie sa faci este drag-and-drop pe sectiunea Timeline a unei portiuni din film taiata automat de Movie Maker la introducerea acestuia.

  • Efectele video sunt probabil cea mai interesanta optiune a acestui program, putand adauga efecte ca Sepia, efect de film vechi si efect de fade. Toate cu un simplu drag-and-drop pe portiunea pe care doresti sa aplici efectul.

  • Tranzitiile video sunt componenta prin care poti face trecerea de la un cadru la altul una spectaculoasa. De la efecte de Fade In si Fade Out la efecte ce dau impresia ca imaginea explodeaza sau se sparge, facand loc cadrului nou.

    De asemenea, mai poti adauga si un titlu la inceput si un pasaj de credite la sfarsit, din meniul Tools -> Titles and Credits..., in care poti introduce numele filmului, respectiv actorii si regizorul care au contribuit la crearea acestui film.
  • ×