x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Xperia Play, un smartphone de gamer

Xperia Play, un smartphone de gamer

de Alexandru Radescu    |    03 Feb 2012   •   21:00
Xperia Play,  un smartphone de gamer

Sony Ericsson Xperia Play este un smartphone cu Android, puternic hardware si utilat cu tot ce trebuie pentru a fi prezenti online/social media. Dar Play este mai mult de atat: un 'experiment', un terminal hibrid care combina smartphone cu detalii si functionalitati de consola de jocuri portabila. Evident, mo­delul este Sony PSP. Si adevarul este ca numai la telefon mobil nu te mai gandesti in clipa in care glisezi terminalul si ti se dezvaluie 11 taste pentru controlul jocurilor video, unele fiind deja instalate de producator (Bruce Lee Dragon Warrior, FIFA 10, Crash Bandicoot, Tetris, The Sims 3 etc.).

Performantele de ga­ming/multimedia sunt susti­nute de un procesor Scorpion la 1 GHz si GPU Adreno 205 si o memorie RAM 512 MB. Sistemul de operare ofera versiunea de Android 2.3.4 (Gingerbread), cu promisiunea unui up-grade la v4.0. Avand in vedere ca este un terminal dedicat gamerilor pana la urma, ecranul tactil nu are o marime satisfacatoare: doar 4 inci (480 x 854 pixeli). Producatorul promite un timp de vorbire de peste 6 ore (in 3G) si peste 30 de ore in rulare melodiilor stocate, furnizand acumulatori de 1.500 mAh. Experienta cu jocurile video si navigarea pe net, din perioada testarii, mi-au reamintit ca bateria ramane in continuare problema nr. 1 pe lista de minusuri a producatorilor de smartphone.

Designul glisant determina dimensiunile 119 x 62 x 16 mm, cu o greutate de 175 de grame.

Xperia Play functioneaza in retea GSM/HSDPA 7.2 Mbps, asigurand si conectivitate Wi-Fi. Terminalul vine la pachet cu un card microSD de 8GB, dar nu ne putem baza pe o capacitate de stocare interna decat de 400 MB.

Cu forma sa inspirata din designul consolei Sony si cu jocurile 'ghidate' din cele 10 tastele speciale, Play creeaza dependenta de gamer. Cu alte cuvinte ai nevoie de al doilea telefon, dar unul simplu, cu functii de apelare/SMS.

La liber, Sony Ericsson Xperia Play poate fi achizitionat la un pret mediu de 1.400 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică