x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 OLIMPIADA - Tenis: Horia Tecău - Am fost foarte aproape de câştigarea unei medalii de aur

OLIMPIADA - Tenis: Horia Tecău - Am fost foarte aproape de câştigarea unei medalii de aur

13 Aug 2016   •   13:00
OLIMPIADA - Tenis: Horia Tecău - Am fost foarte aproape de câştigarea unei medalii de aur
Sursa foto: Dan Blanaru/Intact Images

Tenismanul român Horia Tecău a declarat că înfrângerea din finala probei de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este una dureroasă, dar el şi Florin Mergea au fost aproape de câştigarea medaliei de aur.

''Este o înfrângere dureroasă, am fost foarte aproape de câştigarea unei medalii de aur, dar să nu ne demoralizăm. Este o victorie pentru noi să obţinem acest argint. Am luptat foarte mult, am muncit ani de zile ca să ajungem aici, să putem să luptăm pentru această şansă. A fost un vis realizat pentru noi, o mare victorie personală, pentru echipele noastre şi, chiar dacă am pierdut, am făcut un meci bun. A fost unul dintre cele mai disputate meciuri, unde pe final am terminat mai devreme decât ne doream'', a declarat Tecău după finala cu spaniolii Marc Lopez şi Rafael Nadal.

Horia Tecău, care a format cu olandezul Jean-Julien Rojer cea mai bună pereche din circuitul profesionist în 2015, s-a referit şi la doza de noroc din finală: ''Nu îmi place să vorbesc despre noroc, câteodată e de partea ta, câteodată de partea lor. Nu cred că s-a jucat meciul la noroc. Este o echipă care dă foarte multe mingi înapoi, trebuie să joci agresiv''.

''La început am greşit un pic mai mult, dar am continuat să fim agresivi şi doar ne-am reglat puţin loviturile, am mărit ţintele la lovituri, pentru că la început greşeam foarte mult în bandă. Ne-am întors în meci, am făcut break, a trebuit să rămânem agresivi şi să căutăm soluţii, să fim noi cei care caută să puncteze, pentru că altfel, dacă ei joacă prea multe mingi obţin controlul punctului şi au multe variante, pentru că amândoi sunt jucători incredibili din spatele terenului'', a mai comentat Tecău.

La rândul său, Florin Mergea a spus: ''Ei au început mai bine decât noi. Noi am avut multe mingi câştigătoare, dar şi foarte multe greşeli neforţate, iar asta şi-a spus cuvântul. După aceea a trebuit să luptăm, să fim noi cei care venim din spate, iar Rafa cu Marc îţi dau tot timpul mingea înapoi. Şi atunci a trebuit să luptăm pentru fiecare minge. În decisiv am avut un break, am reuşit să-l facem pe serviciul lui Marc, dar fiecare ghem a fost disputat. Nu pot să zic acum că aş fi făcut alte lucruri diferit. Pur şi simplu am luptat pentru fiecare minge, unele au vrut să intre, altele, nu. În acele momente nu ai timp să te gândeşti atât de mult şi să desfaci firul în patru. Important este ca am ajuns aici, este un vis realizat pentru amândoi şi o victorie a tuturor românilor''.

''Amândoi au dat toate mingile înapoi, Rafa se mişcă extraordinar, a dat toate retururile înapoi, Marc tot timpul când a fost în defensivă a ridicat mingea deasupra - mingile foarte grele aici, a fost foarte greu pentru noi să le închidem. Noi suntem doi jucători foarte agresivi, unele mingi au fost în bandă, altele afară, nu ţine neapărat de noroc, ci de ajustare. Am ajustat, am revenit, am luptat, asta e cel mai important pentru mine că am reuşit într-un meci de asemenea anvergură să tragem când lucrurile nu ne-au mers aşa cum am vrut şi să ducem meciul într-un final în care putea să meargă şi de partea noastră cum a mers şi de partea lor'', a mai spus Mergea.

Mergea a comentat şi schimbarea din jocul românilor după ce au pierdut setul inaugural: ''După primul set era normal să schimbăm ceva, să urmărim ce am greşit şi să nu mai repetăm, şi unele dintre lucruri a fost că am jucat mult prea mult din spate şi nu am atacat atunci când trebuia. E normal ca atunci când ceva nu merge să încerci să schimbi. Asta am şi făcut, ne-am dus peste ei, dar acum ce să mai zicem, au fost o minge sau două care au făcut diferenţa''.

Tecău a mulţumit sportivilor români care i-au susţinut din tribune: ''I-am auzit, i-am simţit, a fost incredibil, au fost alături de noi, ne-au împins să tragem, să încercăm să revenim în meci, am făcut-o, au fost alături de noi şi în setul trei. Nu putem decât să le mulţumim. Mulţi români prezenţi în tribune, i-am auzit, am simţit că suntem undeva egali cu spaniolii şi până la urmă a fost o experienţă frumoasă. Ne-am fi dorit să fim pe prima treaptă a podiumului, dar este totuşi o mare realizare pentru noi să obţinem această medalie''.

Mergea a precizat că sentimentul unei medalii la Jocurile Olimpice nu se compară cu un turneu câştigat: ''Pentru mine nu e echivalent cu niciun turneu, este ceva unic şi să-ţi reprezinţi ţara pe cele mai înalte trepte olimpice este o onoare şi un privilegiu''.

''Acum urmează turneul de la Cincinnati. (Până la Tokyo 2020) Mai sunt patru ani, e clar că ne-am dori să fim acolo şi să ducem acest rezultat un pas mai înainte'', a subliniat Mergea.

Tecău şi Mergea vor reveni în circuit la partenerii dinainte, olandezul Rojer, respectiv indianul Rohan Bopanna, obiectivele fiind calificarea la Turneul Campionilor.

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat medaliile de argint în proba masculină de dublu, vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, după ce au fost învinşi în finală de spaniolii Marc Lopez şi Rafael Nadal cu 6-2, 3-6, 6-4.

Sursa: AGERPRES

×