x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 SCANDAL la Olimpiadă. Un boxer român a fost furat ca-n codru. Adversarul a fost numărat de două ori, dar a câștigat

SCANDAL la Olimpiadă. Un boxer român a fost furat ca-n codru. Adversarul a fost numărat de două ori, dar a câștigat

14 Aug 2016   •   08:25
SCANDAL la Olimpiadă. Un boxer român a fost furat ca-n codru. Adversarul a fost numărat de două ori, dar a câștigat
Sursa foto: Siri Stafford/Getty Images

OLIMPIADĂ 2016. Mihai Nistor a fost eliminat la categoria +91 de kilograme după ce a pierdut la puncte în faţa iordanianului Hussein Iashaish, după o decizie extrem de controversată a arbitrilor. Deşi Mihai Nistor a dominat clar două dintre cele trei reprize în faţa asiaticului, doi dintre arbitri au dat 29-28 la general pentru Iashaish. 

Iordanianul a fost numărat în repriza a doua, pe care însă a cîştigat-o la puncte, în mod total surprinzător. Deşi a fost numărat şi în cea de-a treia repriză, asiaticul a rămas în picioare şi a fost declarat cîştigător. Spectatorii din tribune i-au huiduit pe arbitri şi l-au ovaţionat pe român.


Românul a reacţionat dur şi a acuzat jocuri de culise ale rivalilor. „Nu m-am așteptat să cîștige el, cum să mă aștept?! Nu se aștepta nici el, stătea amărît și, dintr-o dată, a sărit ca ars, urlînd de bucurie. Asta e, și eu aș fi strigat în locul lui, dacă aș fi învins un campion mondial. Îi fac culoar francezului Yoka. El se temea să lupte cu mine. Francezii au un om nou în conducerea AIBA și o să vedeți că o să scoată cîțiva campioni olimpici aici. Genul acesta de hoție îndepărtează lumea de sport! Și încă ceva. Cînd zicem că sportul românesc a căzut, să ne gîndim și la felul în care sîntem, uneori, tratați astfel de arbitri. Francezii fac investiții enorme în box, bravo lor, dar eu n-am muncit pentru ca să se bucure ei că m-au eliminat!”, a declarat Nistor pentru tolo.ro. 

×
Subiecte în articol: mihai nistor