x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro RIO 2016 Trafic de bilete la RIO 2016: Preşedintele Comitetului olimpic irlandez, Patrick Hickey, s-a declarat "complet nevinovat"

Trafic de bilete la RIO 2016: Preşedintele Comitetului olimpic irlandez, Patrick Hickey, s-a declarat "complet nevinovat"

12 Sep 2016   •   13:39
Trafic de bilete la RIO 2016: Preşedintele Comitetului olimpic irlandez, Patrick Hickey, s-a declarat "complet nevinovat"

Preşedintele Comitetului olimpic irlandez, Patrick Hickey, s-a declarat "complet nevinovat" în privinţa acuzaţiilor de revânzare ilegală de bilete în timpul JO 2016, care i-au fost aduse de justiţia braziliană, informează AFP.

"Am de gând să fac faţă tuturor acuzaţiilor care mi-au fost aduse şi să mă apăr împotriva fiecăreia dintre ele. Sunt complet nevinovat şi intenţionez să-mi apăr numele şi reputaţia", a precizat oficialul într-un comunicat.

"Am încredere în sistemul judiciar brazilian şi sunt încrezător că voi fi exonerat de toate acuzaţiile", a adăugat el, subliniind că nu va mai face alte comentarii până la finalizarea dosarului.

Patrick Hickey, care ocupă şi funcţia de preşedinte al asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC), a fost arestat pe 17 august, la Rio de Janeiro, fiind acuzat că a participat la o reţea de revânzare ilegală a biletelor pentru Jocurile Olimpice, reţea care ar fi generat o reţetă de cel puţin 10 milioane reali (2,8 milioane euro), potrivit presei braziliene.

După arestarea sa, irlandezul şi-a anunţat demisia "temporară" din toate funcţiile deţinute în cadrul mişcării olimpice.

Guvernul Irlandei a lansat, la rândul său, o anchetă independentă asupra revânzării ilegale de bilete, în aşteptarea investigaţiilor legate de JO de la Londra şi Soci.
AGERPRES

×