x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Alexandru Nicolae Bociu, ANSVSA: „România a deschis exporturile către SUA și Maroc”

Alexandru Nicolae Bociu, ANSVSA: „România a deschis exporturile către SUA și Maroc”

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   16:15
Alexandru Nicolae Bociu, ANSVSA: „România a deschis exporturile către SUA și Maroc”

Salamurile și conservele românești vor ajunge pe piața din SUA. Totodată, vor fi exportate ovine către Mexic, spune medicul veterinar Alexandru Nicolae Bociu, președinte-secretar de stat, ANSVSA, la Conferința Națională “Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”,  în cadrul proiectului “România Inteligentă”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Prezint două succese de ultim moment al ANSVSA și implicit ale României. Salamurile crud-uscate și conservele românești au fost incluse în lista produselor acceptate pe piața din SUA. Am reușit să deschidem exportul cu SUA. Firmele agreate sunt Cris-Tim, Family Holding, Scandia Food, Smithfield Prod, Salbac și Bascar. 

Al doilea mare succes, pe care l-am avut în ultimele două săptămâni, este deschiderea exportului de ovine către Maroc, care poate fi o poartă de intrare către Africa. O premieră pentru România. Cu zero zile perioada de carantină. Ceea ce înseamnă că serviciile sanitar-veterinare din România sunt respectate la nivel internațional și se pare că primim și merite în acest sens.

Ambele reușite au necesitat demersuri și eforturi de câțiva ani și prin ele demonstrăm că se poate. Atât serviciile veterinare, dar mai ales operatorii din sectorul agro-alimentar românesc au maturitatea și seriozitatea necesară pentru prezența  pe piața mondială", spune Alexandru Nicolae Bociu.

 

×