x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Barna Tanczos atrage atenția că nu există o strategie de reciclare a deșeurilor la Primăria Capitalei

Barna Tanczos atrage atenția că nu există o strategie de reciclare a deșeurilor la Primăria Capitalei

23 Feb 2022   •   16:10
Barna Tanczos atrage atenția că nu există o strategie de reciclare a deșeurilor la Primăria Capitalei
Sursa foto: Sursa: Hepta

La nivelul Primăriei Capitalei nu există suficientă implicare pentru reciclarea deșeurilor, soluțiile se găsesc mai degrabă la primăriile se sector, atrage atenția ministrul Mediului, Barna Tanczos, la Conferința Națională România inteligentă "Managementul deşeurilor - de la sursă de amenzi, la resursă şi profit", organizată de Antena3 și Jurnalul.

"Mă uit, de exemplu la PUIM, la sistemul de finanțare din fonduri europene. Sunt foarte multe întârzieri, sunt proiecte în țară de zeci de milioane de euro care n-au funcționat nicio secundă. Stau de ani de zile. Mașinile stau degeaba, ruginesc sub niște acoperișuri. Sunt sisteme de sortare care n-au funcționat niciodată, deci probleme sistemice există. Guvernul, ministerul sunt responsabile dar există și o responsabilitate la nivel local, unde lucrurile trebuie mișcate și trebuie să vină oameni care conștientizează această problemă. Mă uit la București. Am ajuns să căutăm soluții cu primăriile de sector pentru că nu avem o strategie la nivelul Capitalei. Nu avem o implicare suficient de mare la nivelul Primăriei Generale. Primăriile de sector au cea mai multă competență. Că vor să facă mai mult și trebuie să primească posibilitatea să facă mai mult, să rezolve aceată problemă. Pe termen scurt cel mai mult pentru că este extrem de presantă", spune demnitarul.

×
Subiecte în articol: deşeuri barna tanczos