x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Dragoș Vlad, președinte ADR: "Vom aduce servicii de digitalizare care vor reduce timpul românilor"

Dragoș Vlad, președinte ADR: "Vom aduce servicii de digitalizare care vor reduce timpul românilor"

de Redacția Jurnalul    |    31 Oct 2023   •   22:15
Dragoș Vlad, președinte ADR: "Vom aduce servicii de digitalizare care vor reduce timpul românilor"
Sursa foto: jurnalul.ro

Proiectele digitale vor face mai ușoară viața românilor, spune Dragoș Vlad, șeful Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), la Conferința Națională "Digitalizarea României - Proiect de ţară", organizată în cadrul proiectului România Inteligentă, de Antena3CNN și cotidianul Jurnalul. 

"O să vă spun care sunt intenţiile noastre, ale Autorității pentru Digitalizarea României, având în spate realizările pe care le putem pune pe masă ca punct de plecare.

Azi, România este la un moment de răscruce, avem o oportunitate foarte mare de a schimba componenta de digitalizare, care e un proces întreg.

Trebuie să luăm tot ce a fost bun, să nu aruncăm, să luăm ce s-a construit şi pe această bază să aducem acest sistem care să se afle în faţa cetăţeanului.

Azi, toţi folosim dispozitive care ne facilitează accesul la internet.

Spre exemplu, oamenii pot face rezervare la diverse evenimente pentru timpul liber, dar pentru asta ne trebuie sisteme publice care consumă şi foarte mult timp. 

Toate aceastea înseamnă reducere de timp pentru oameni, pentru că se câştigă timp, iar în spate există o muncă asiduă a unor specialişti, programatori pentru aceste aplicaţii.

Azi, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) vine cu aplicaţia ghiseul.ro, care e cunoscută, şi s-a văzut cât de simplu e să ai interacţiune cu statul prin plăţi electronice.

Tot azi, Autoritatea pentru Digitalizarea României încheie două proiecte foarte importante: identitatea electronică, cea care este aşa-numitul "certificat de naştere", şi e conectată la principalele sisteme. Este un prim pas la ce ne dorim noi, şi anume să dispară dosarul cu şine.

Mai este apoi platforma naţională de interoperabilitate ce are asigurată finanţare.

Sperăm ca până la sfârşitul acestui an să aducem cât mai multe servicii de digitalizare, precum cele pentru certificate de naştere, căsătorie, înscriere maşină, înscriere firmă. 

Dar pentru acestea ne trebuie platforme scurte, precise, vizibile pentru cetăţeni", a spus Dragoș-Cristian Vlad, președintele ADR.

×
Subiecte în articol: dragos vlad digitalizare adr