x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Florin-Ionuț Barbu: "Supermarketurile vor avea etichete cu cod QR ce vor conține informații despre produsele din carne. Va fi afișat și prețul de achiziție"

Florin-Ionuț Barbu: "Supermarketurile vor avea etichete cu cod QR ce vor conține informații despre produsele din carne. Va fi afișat și prețul de achiziție"

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   17:30
Florin-Ionuț Barbu: "Supermarketurile vor avea etichete cu cod QR ce vor conține informații despre produsele din carne. Va fi afișat și prețul de achiziție"

Supermarketurile vor avea etichete cu cod QR ce vor conține informații despre produsele din carne. Totodată, va fi afișat și prețul de achiziție, anunță Florin-Ionuț Barbu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la Conferinţa Naţională „Digitalizarea pietelor model de bune practici in administratia locală”, organizată de cotidianul naţional Jurnalul și Antena 3 CNN, prin platforma România Inteligentă.

"Am avut o discuție pe Programul Național Strategic 2023-2027 cu colegii din Ministerul Agriculturii privind accesarea fondurilor europene și cred că am alocat pentru partea de legume și piețe locale o sumă destul de importantă de aproximativ 150 de milioane de euro iar în prioritizarea acestor proiecte componenta cea mai importantă va fi partea de digitalizare

Anul acesta vor fi lansate aceste proiecte iar prioritizarea, componenta și punctajele cele mai mari vor fi pe partea  de digitalizare. Înainte să  preiau mandatul de ministru al Agriculturii, în calitatea de președinte al Comsiei de Agricultură (din Camera Deputaților n.red.), am inițiat legea cărnii și a produselor din carne, pe același model pe care l-am dat și pe parte de lactate și produse din lapte, pe rafturi separate.

Mai mult, la rafturi supermarketurile vor avea obligativitatea de a avea etichetare cu cod QR astfel încât românii să poată scana codul QR, să le arate din ce sunt făcute aceste produse, originea cărnii și ingredientele în prepararea produselor din carne. 

Pe parte de etichetare, pe lângă codul QR care îi dă informațiile corecte atunci când merg în superemarketuri, vor avea și obligativitatea ca la prețul de raft să fie afișat atât prețul de achiziție, cât și prețul de vânzare", anunță ministrul Agriculturii. 

×