x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ionel Ciuclea: Trebuie să fim responsabili în împărțirea banilor europeni pentru gestionarea deșeurilor

Ionel Ciuclea: Trebuie să fim responsabili în împărțirea banilor europeni pentru gestionarea deșeurilor

23 Feb 2022   •   16:45
Ionel Ciuclea: Trebuie să fim responsabili în împărțirea banilor europeni pentru gestionarea deșeurilor
Sursa foto: Ionel Ilie Ciuclea/antena3

Pentru gestionarea deșeurilor trebuie să vedem cum împărțim banii, astfel încât să punem în aplicare legile europene, este de părere Ionel Ilie Ciuclea, vicepreşedinte Asociației pentru Managementul Deșeurilor (ARMD), prezent la Conferința Națională România inteligentă "Managementul deşeurilor - de la sursă de amenzi, la resursă şi profit", organizată de Antena3 și Jurnalul.

Trebuie să ajungem și la fapte. Cred că ar trebui să măsurăm cât se poate de crunt realitatea, să trecem peste lucrurile pe care le-am făcut prost până  acum. De exemplu, s-au pierdut 375 de milioane ca urmare a unor dezbateri politice și de neînțeles între Primăria Capitalei și Consiliul Județean Ilfov. Trebuie lăsate în urmă și să vedem ce se întâmplă și trebuie să trecem la industria și tehnologia de tratare și prelucrare a deșeurilor.

Deșeurile, așa cum sunt în România, sunt o materie primă imensă. Ele pot fi îndreptate numai în anumite direcții. Chestiunea cu aceste procente este indicată și de viitor, probabil de la Comunitatea Europeană. Numai că noi ar trebui să avem răspunderea, să vedem cum împărțim banii, unii pe investiții, alții pe amenzi, în așa fel încât la un moment dat să punem în aplicare legile europene, spune Ionel Ilie Ciuclea, vicepreşedinte Asociației pentru Managementul Deșeurilor (ARMD).

×
Subiecte în articol: ionel ciuclea armd deşeuri