x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Din dosarele Securităţii Şi urmărit, şi amendat

Şi urmărit, şi amendat

02 Dec 2009   •   00:00

Notă privind filajul numitului Iuga Dumitru "Iorgu", domiciliat în Bucureştii Noi nr. 58, sc. A, et. II, ap. 12, efectuat de la ora 5:30 la ora 23:00 (01.12.1989)

La ora 6:10 "Iorgu" având în mână o sacoşă din pânză înflorată, a ieşit de la domiciliu, a mers pe B-dul Bucureştii Noi, str. Pajurei şi s-a oprit în staţia ITB "Pecetei", ora fiind 6:20.
La ora 6:30 "Iorgu" s-a urcat în autocamionul cu nr. 24 B 3214 împreună cu mai mulţi muncitori din şantier, apoi au plecat pe Str. Pajurei, Bd. Bucureştii Noi, Cal. Griviţei, Str. Turda, Bd. 1 Mai, Str. Dr Felix, Pasajul Victoriei, Bd. Ilie Pintilie, Şos. Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Str. Dristor, Râmnicul Vîlcea, Cal. Vitan Bârzeşti, Şos. Olteniţei, Comuna Popeşti-Leordeni şi au oprit pe Str. Volga, în incinta şantierului centrului civic al comunei, ora fiind 7:30.

Aici "Iorgu" a coborât împreună cu ceilalţi muncitori şi cu toţii au intrat la serviciu. Menţionăm că pe traseul parcurs până la serviciu au oprit în mai multe puncte de unde s-au urcat mai mulţi muncitori din cadrul şantierului. La ora 9:30 "Iorgu" având sacoşa în mână, a ieşit de la serviciu şi din staţia ITB "Consiliul Popular" s-a urcat în autobuzul 244.

În timp ce se deplasa cu autobuzul, "Iorgu" a fost amendat de către un controlor ITB deoarece nu a avut bilet de călătorie, întocmindu-i proces-verbal. La staţia "P-ţa Sudului", "Iorgu" a coborât din autobuz şi a intrat în staţia de metrou "P-ţa Sudului". Din staţie "Iorgu" s-a urcat în tren cu direcţia Pipera, iar la staţia "Aviatorilor" a coborât. După ce a ieşit din staţie, "Iorgu" a mers pe Cal. Dorobanţilor, iar din staţia ITB P-ţa Aviatorilor s-a urcat în autobuzul 331, cu care a călătorit până la staţia ITB "Bucureştii Noi". Aici "Iorgu" a coborât, a mers pe Str. Jiului şi la ora 10:40 a intrat la domiciliu, prin intrarea din spate, având sacoşa asupra lui.
Până la ora 23:00, când postul de filaj a fost suspendat, "Iorgu" nu a mai părăsit domiciliul.
Filajul continuă.

Şeful serviciului
Semnează indescifrabil

Extras din dosarul de urmărire informativă a lui Dumitru Iuga, provenit din arhiva CNSAS

×
Subiecte în articol: din dosarele securităţii