x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special A ridicat şapte avioane cu sufletul mărinimos

A ridicat şapte avioane cu sufletul mărinimos

de Raluca Grintescu    |    05 Aug 2007   •   00:00
A ridicat şapte avioane cu sufletul mărinimos

Sri Chinmoy a reuşit să mai doboare incă un record. Zilele trecute, renumitul filozof indian a ridicat cu măinile şapte avioane, o impresionantă demonstraţie de forţă şi de voinţă.

Sri Chinmoy a reuşit să mai doboare incă un record. Zilele trecute, renumitul filozof indian a ridicat cu măinile şapte avioane, o impresionantă demonstraţie de forţă şi de voinţă.

Â

Â

Sute de susţinători entuziaşti, atleţi şi sportivi de performanţă s-au adunat pe Aeroportul Brookhaven Calabro Shirley, din New York, pentru a fi martorii unei fapte mai puţin obişnuite, o provocare nemaiintălnită de indrăzneală şi de concentrare. La cei 76 de ani ai săi, celebrul guru Sri Chinmoy a reuşit să ridice 7,34 tone in doar două ore, inclusiv un avion-planor Schweitzer de 247 kg, pe care l-a ridicat cu măna dreaptă, stănd pe un scaun. "Deşi am 76 de ani, eu trăiesc cu sufletul. Iar atunci cănd trăieşti cu sufletul nu mai există obstacole sau greutăţi. Dacă trăim cu sufletul - acolo unde se află unicitatea - ,nimic nu e imposibil!", explică recordmanul noua sa "lucrare".

Â

Â

CURAJ. Folosind un aparat special conceput, Sri a ridicat pe rănd un planor Schweitzer I-26E de 247 kg, patru avioane uşoare (CT Light Sport de 459 kg, Evektor Sportsar 750 de 444 kg, un Culver Cadet 1942 de 521 kg şi un RV4 de 550kg) şi două avioane de acrobaţie aeriană - un Globe Swift cu o greutate de 1.021 kg şi Xtra 300 de 1.113 kg, pe care le-a ridicat stănd in picioare, pe o platformă ridicată. Filozoful indian nu se află la prima incercare de acest fel, acesta avănd la activ incă un record de 33 de avioane. Incredibila demonstraţie reprezintă un tribut pe care Sri il aduce aviaţiei, indeosebi avioanelor de acest tip, care au jucat un rol important in istoria forţei militare aeriene, dar şi a jeturilor care s-au dovedit a fi vitale in misiunile de salvare. In iulie 2003, Sri Chinmoy a celebrat "Un secol de zbor" pe Boeing Field din Seattle, Washington, unde a ridicat 100 de piloţi, oferindu-le totodată un premiu special. La răndul său, Sri a fost desemnat membru de onoare al Patrulei Civile Aeriene.

Â

Â

DEVOŢIUNE ŞI EXTAZ. Născut in 1931 in Bengal, Sri Chinmoy (pe numele său adevărat Chinmoy Kumar Ghose) a intrat intr-un ashram (comunitate spirituală) de la vărsta de 12 ani. Viaţa lui de practică spirituală intensă cuprindea meditaţii pănă la 14 ore pe zi. Scria poeme, eseuri şi căntece devoţionale şi practica serviciul dedicat şi atletismului. Incă din copilărie a avut multe experienţe interioare profunde şi a obţinut realizarea spirituală. El a rămas in ashram timp de 20 de ani, adăncindu-şi şi lărgindu-şi realizarea, iar in 1964 s-a mutat la New York pentru a-şi impărtăşi bogăţia interioară cu acei căutători sinceri. Astăzi, Sri Chinmoy serveşte drept ghid spiritual discipolilor din peste 80 de centre din intreaga lume. Este recunoscut drept cel mai prolific muzician din lume, ultimul său record omologat fiind inregistrat chiar anul acesta, la 1 august, cănd a publicat căntecul cu numărul 13.000 in bengali. El a mai compus incă 7.000 de căntece in engleză şi alte căteva sute in alte limbi. De asemenea, Sri este cel care a creat in 1987 World Harmony Run, o ştafetă internaţională care incearcă să consolideze prietenia, inţelegerea şi unitatea intre oameni şi ţări. Acest eveniment special a antrenat oameni de toate naţionalităţile, culturile şi credinţele, Chinmoy considerănd că sportul este un instrument puternic de promovare a armoniei in lume.

×
Subiecte în articol: tentaţii ridicat chinmoy sri chinmoy