x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Acasa la ignorati, pe malul Solcai

Acasa la ignorati, pe malul Solcai

de Alex Nedea    |    05 Iul 2006   •   00:00
Acasa la ignorati, pe malul Solcai

"Nu mai am nici o nadejde, nici o na-dej-de", ofteaza la cei 82 de ani bunica Veronica, uitandu-se la haul de doi metri adancime de pe marginea apei, care ameninta sa-i inghita casa in care a trait o viata.

"De sase luni nu a venit niciodata la noi. Macar sa ne vada". I se scurge o lacrima din ochii albastri ca cerul. "Fiecare traje foc la oala lui. Si primar, si parlamentar. Toti numa’ sa se imbogateasca". Paraul Solca s-a strecurat treptat. A venit din ce in ce mai aproape de ograda celor doi batrani. A ajuns mai intai la drumul comunal pe care l-a ingustat pana cand a devenit o carare. Au anuntat primarul acum sase luni. Dar edilul nici macar nu s-a deplasat pana la ei. Nu i-ar fi luat decat cinci minute sa arunce un ochi si sa-si dea seama ca, daca nu ia masuri, toata partea satului dinspre Solca va fi paralizata in lipsa drumului comunal si doi oameni neputinciosi ar ramane la 80 de ani fara un acoperis deasupra capului.

CANTAREA DISPERARII. De vineri noapte, dupa prapad, malul a alunecat pana la cinci metri de casa si la cincizeci de centimetri de un stalp de electricitate care ar putea sa cada peste casa.

Au alarmat autoritatile, care au venit, au masurat cu privirea stalpul de beton si i-a linistit cica pe batrani zicandu-le sa mai astepte sase luni… Si chiar daca se va prabusi, au preconizat ei, nu se duce peste casa. Fiica batranilor spune ca cei de la Apele Romane au spus ca au deja pregatit un utilaj care ar putea interveni sa redea cursul firesc al paraului numai ca primarul trebuie sa taie copacii din mijlocul apei pentru ca utilajul sa poata intra. "Ne-au zis sa ne cautam noi drujbist. Dar unde sa umblu eu, ca abia ma tarai", ofteaza bunica. Veronica Jacota, vecina batranilor rezuma tot interesul administratiei: "Nu a facut nimic pentru noi primarul, in schimb ne-a adus in sat festivalul Ciprian Porumbescu, ca noua cantare ne mai trebuie". (Alex Nedea)

×
Subiecte în articol: eveniment