x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Actul normativ care interzice restricțiile de pandemie și liniile progresiste. Pădurile nu mai pot fi tăiate și vândute în următoarea sută de ani

Actul normativ care interzice restricțiile de pandemie și liniile progresiste. Pădurile nu mai pot fi tăiate și vândute în următoarea sută de ani

de Ion Alexandru    |    04 Mar 2022   •   07:10
Actul normativ care interzice restricțiile de pandemie și liniile progresiste. Pădurile nu mai pot fi tăiate și vândute în următoarea sută de ani

Abrogarea legislației de pandemie, tragerea la răspundere a celor care instituie norme ce restrâng exercițiul drepturilor fundamentale ale omului ori condiționarea acestor drepturi de efectuare a unui tratament medical ar urma să fie interzise, dacă Legea Suveranității, în forma propusă spre dezbateri în Parlament, va trece de vot.

De asemenea, orice măsură care vizează modificarea identității sexuale biologice a unui minor devine infracțiune. S-ar institui interdicții de înstrăinare a activelor statului, a exportului de lemn și a importului de deșeuri, pentru următoarea sută de ani. 

Prima categorie de măsuri pe care proiectul Legii Suveranității le propune se referă la „măsuri pentru consolidarea stări de drept și protejarea interesului superior și suveran al poporului și al cetățeanului român. Iar, pentru aceasta, se propune modificarea sau chiar abrogarea unor acte normative.

Spre exemplu, se propune modificarea OUG 1/1999, în sensul că, pe durata stării de asediu sau de urgență, exercițiul unor drepturi și libertăți poate fi restrâns numai prin lege. Însă excepție (în sensul că nu pot fi restrânse) fac drepturile fundamentale ale omului, cum ar fi dreptul la un proces echitabil, dreptul la viață, dreptul la apărare, dreptul la viață privată, dreptul la libera exprimare, dreptul la sănătate sau dreptul la proprietate privată.

De asemernea, proiectul vizează abrogarea integrală a Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru combaterea pandemiei de Covid-19, cea în baza căreia a fost instituită și este încă prelungită starea de alertă.

Cenzura pe rețelele de socializare, imposibilă

De asemenea, este vizată Legea Pacientului, în sensul că medicamentele și mijloacele terapeutice pot fi administrate doar prin obținerea prealabilă a acordului și consimțământului scris al pacienților. De asemenea, se propune ca niciun cetățean să nu poată fi discriminat pozitiv sau negativ, ca urmare a acceptării sau a refuzării unui tratament medical.

O altă modificare privește Legea reformei în domeniul sănătății. Aici, proiectul prevede că nu se pot comercializa sau folosi medicamente sau tratamente pentru care producătorul nu oferă garanții și remedii împotriva efectelor adverse. Mai mult, se dorește interzicerea comandării sau folosirii medicamentelor sau vaccinurilor pentru care nu s-au efectuat studii clinice complete.

Se interzice ștergerea sau cenzurarea postărilor, informațiior, imaginilor, datelor personale precum și blocarea conturilor personale ale cetățenilor de pe rețelele de socializare.

Blocarea propagandei identității de gen la minori

Alte măsuri au legătură cu Legea 272/2004, privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Aici, toată agenda „progresistă” este luată a țintă. Astfel, proiectul vizează că „identitatea sexuală biologică a copilului, dobândită la naștere, nu se poate modifica până la vârsta de 18 ani”. „Este interzisă punerea la dispoziția copiilor sub 18 ani a oricăror informații ori materiale  care promovează abaterea de la identitatea sexuală biologică, reasignarea de gen și homosexualitatea”.

Aici, inițiatorii propun completarea mai multor articole din Codul penal, în sensul instituirii unor pedepse privative de libertate. Astfel, infracțiunea de perturbare sau de modificare a integrității fizice sau mentale se pedepsește cu închisoarea de la 5 la 10 ani.

Determinarea unui minor să își modifice identitatea sexuală biologică dobândită la naștere se pedepsește cu de la 7 la 15 ani închisoare. Cu aceeași pedeapsă ar urma să se pedepsească intermedierea sau stimularea adopțiilor de către persoane care nu au calitatea de funcționari ai GDASPC sau ai Autorității Naționale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități.

Înaltă Trădare pentru președinte, dacă nu respectă deciziile CCR

Legea propusă introduce la infracțiunea de abuz în serviciu și pedepsirea, cu de la 2 la 7 ani pușcărie, a faptei funcționarului public care îngrădește exercitarea unui drept prin măsuri de combatere a Covid-19. Iar funcționarul care pune în aplicare norme legale declarate neconstituționale de către CCR riscă închisoare de la 2 la 7 ani.

Cea mai grea pedeapsă instituită prin acest proiect de lege este cea de Înaltă Trădare, constând în nepunerea în aplicare de către președintele României a deciziilor Curții Constituționale prin care sunt soluționate conflictele juridice de natură constituțională. Fapta s-ar pedepsi cu închisoarea de la 25 de ani sau pe viață.

Repatrierea rezervei de aur și interdicția înstrăinării activelor statului

Alte măsuri prin care inițiatorii acestei superlegi a Suveranității vizează domeniile economic și de apărare. Astfel, în domeniul economic, se propune instituirea interzicerii înstrăinării, până la data de 1 ianuarie 2121, a activelor statului român sau a acțiunilor deținute de stat la companii, societăți naționale, instituții de credit, indiferent de cota de capital deținută.

Se mai propune ca redevența minimă obținută prin concesionarea resurselor naturale să nu se poată situa sub nivelul minim al pieței europene.

De asemenea, în actul normativ citat, se propune ca, în termen de 180 de zile de la publicarea Legii în Monitorul Oficial, Banca Națională a României să repatrieze integral aurul depozitat în afară, produse de calitate inferioară celor comercializate sub aceeași marcă în țara de origine. Iar încălcarea acestor prevederi se sancționează cu amendă de la 10 milioane de euro, la 50 de milioane de euro, în funcție de gravitate. 

Serviciile secrete, demilitarizate

În domeniul apărării și siguranței naționale sunt propuse o serie de modificări mai mult decât interesante. Spre exemplu, serviciile de informații, de contrainformații, de pază și de telecomunicații speciale, precum și cele asimilate acestora se organizează exclusiv în sistem civil, agenții acestora devenind funcționari publici cu statut special. Doar personalul din SRI, SIE, STS și SPP care au avut statut de cadru militar permanent, pentru o perioadă de 15 ani sau mai mult, își păstrează drepturile prevăzute de legea aflată, în prezent, în vigoare.

Se interzice, prin acest proiect, intervenția serviciilor secrete în proceduri judiciare. De asemenea, este interzisă influențarea de către angajații sau colaboratorii acestor servicii a judecătorilor și procurorilor în activitatea de urmărire penală sau de înfăptuire a actului de justiție. Încălcarea acestei restricții se pedepsește cu închisoarea de la 10 la 20 de ani.

Participarea în orice fel a serviciilor de informații sau  de contrainformații în efectuarea de activități cu caracter politic, economic sau mediatic.

Tot cu pușcărie de la 10 la 20 de ani se va pedepsi și finanțarea sau coordonarea prin personal propriu sau prin persoane interpuse a ONG-urilor de către serviciile de informații sau de contrainformații.

Legea instituie Garda Națională, în baza principiului apărării întregului teritoriu național de către întregul popor, pe bază de voluntariat.

Exportul de lemn, interzis până în anul 2121. Importul de gunoaie, pentru totdeauna

Proiectul de lege în discuție mai vizează unele măsuri în domeniul ecologic. Iar aceste măsuri ar trebui instituite pentru 100 de ani.

În acest sens, se interzice exportul, în spațiul comunitar sau extracomunitar, de masă lemnoasă neprelucrată, inclusiv bușteni, cu sau fără coajă, de lemn rotund, de cherestea, bârne sau traverse de cale ferată, până pe data de 1 ianuarie 2121. Nerespectarea acestei prevederi se pedepsește cu închisoarea de a 7 la 20 ani.

Mai mult, tot până la 1 ianuarie 2121 de interzic defrișările de păduri și tăierile rase. Iar provocarea de boli a arborilor și incendierea intenționată a pădurilor se pedepsește, de asemenea, cu închisoarea de la 7 la 20 de ani.

De asemenea, se instituie, cu caracter permanent, interdicția introducerii în România a deșeurilor de orice natură.

×