x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aeroport - Maşinile oficialilor, controlate

Aeroport - Maşinile oficialilor, controlate

de Diana Rucinschi    |    02 Apr 2008   •   00:00
Aeroport - Maşinile oficialilor, controlate
Sursa foto: Vlad Dumitrescu/

De ieri, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti au început să sosească primele delegaţii oficiale. Maşinile din coloanele oficiale care preiau delegaţiile de la Aeroportul “Henri Coandă” sunt controlate antitero la intrarea în aeroport.

De ieri, pe Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” din Bucureşti au început să sosească primele delegaţii oficiale. Maşinile din coloanele oficiale care preiau delegaţiile de la Aeroportul “Henri Coandă” sunt controlate antitero la intrarea în aeroport. “Pe «Henri Coandă», pentru securitatea aeronavelor oficiale, la capetele de pistă sunt postate elicoptere de supraveghere. Pentru o mai mare siguranţă, coloanele oficiale care vin să preia delegaţiile sunt controlate antitero încă o dată la intrarea în aeroport. Inclusiv maşinile de ambulanţă sunt verificate de echipele de antiterorişti”, a precizat Comandamentul Naţional pentru Securitatea Summit-ului. Avioanele cu care sosesc delegaţiile sunt garate pe aeroport şi puse sub paza forţelor antitero ale SRI.

 

PRIMUL VENIT. Primul oaspete oficial al summit-ului organizat în premieră în Capitala României a fost delegaţia guvernamentală a Macedoniei, stat ce aspiră de altfel la statutul de membru NATO. În jurul orei 13:45 a sosit delegaţia Canadei. La scurt timp a aterizat pe Aeroportul Otopeni şi aeronava Serbiei, avându-l în prim-plan pe ministrul Apărării. Delegaţia Afganistanului a sosit în jurul orei 16:00, condusă de preşedintele ţării, Hamid Karzai. La ora 17:00, pe aeroport a fost adusă garda oficială şi s-au instalat lunetiştii, fiind aşteptat secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer. Sosirea delegaţiilor oficiale a fost dominată de o secretomanie totală, chiar şi după aterizarea acestora, componenţa delegaţiilor nefiind confirmată oficial. Preşedintelui Georgiei, Mihail Saakaşvili, a sosit la Bucureşti la scurt timp după aterizarea aeronavei preşedintelui american. 

×
Subiecte în articol: eveniment