x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante)

Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante)

de Gabriela Mladin    |    23 Iul 2013   •   19:03
Dublă crimă pentru etnobotanice, pusă la cale la o cafea (detalii şocante)

Chiar de acum două luni, când s-a produs dubla-crimă de la Meriş, din judeţul Mehedinţi, opinia publică a fost şocată de cele întâmplate. Rechizitoriul procurorilor de trimitere în judecată a celor patru criminali relevă detalii uluitoare despre modul de operare al autorilor. Criminalii erau consumatori de etnobolatince şi au ucis pentru droguri, iar pentru fapta lor de omor deosebit de grav, tâlhărie, distrugere prin incendiere şi profanare de cadavre, procurorii vor să ceară închisoarea pe viaţă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au finalizat rechizitoriu şi au dispus trimiterea în judecată a numiţilor Mînea Florin Claudiu, Ionescu Dragoş, Bălan Mihai Dorin şi Drăgoi Bogdan, ultimul fiind minor, pentru dubla crimă săvârşită în localitatea Meriş din judeţul Mehedinţi.
În primul rând, s-a stabilit că toţi cei incriminaţi sunt consumatori de droguri şi nu era prima dată când tranzacţionaseră etnobotanice de la victime.

Crima, pusă la cale la o cafea

Cu un an în urmă de producerea omorului, minorul Bogdan Drăgoi şi Florin Claudiu Mînea l-au cunoscut, prin intermediul unei tinere din Motru (care la 16 ani devenea “minora porno” după ce cu ea apăruse pe piaţa un filmuleţ cu scene deocheate), pe Ionuţ Ulăreanu, în vârstă de 28 de ani din Filiaşi. El se ocupa de mai mult timp cu vânzarea de substanţe etnobotanice, în zonele Motru, Strehaia şi Drobeta Tr. Severin. De la acesta, în perioada 2012 - 27.05.2013, cei doi inculpaţi au cumpărat, în repetate rânduri, substanţe etnobotanice.   

În 27.05.2013, ziua crimei, în jurul orelor 16,00 - 17,00, inculpaţii s-au întâlnit în faţa blocului unde domicilia unul dintre ei şi, în timp ce consumau cafea, s-au hotărât să procure substanţe etnobotanice. Pentru că nu aveau bani au convenit să-i ceară dealer-ului din Filiaşi să le aducă substanţe etnobotanice, urmând să se întâlnească în afara oraşului Motru unde puteau să să-l agreseze pe bărbat pentru a-i lua substanţele fără să plătească.

Minorul a cerut întâlnirea

Bogdan Drăgoi a fost cel care i-a dat telefon traficantului şi i-a solicitat să-i aducă în seara respectivă, în oraşul Motru, substanţe etnobotanice în valoare de 2000 lei. După ce au stabilit un plan de acţiune, criminalii au băut o sticlă de vişinată şi s-au deplasat în zona gării, pe digul de protecţie al râului Motru, în vederea identificării locului de întâlnire cu traficantul. La ora 23,00, minorul a fost cel care a plecat să se întâlnească cu bărbatul, iar ceilalţi trei inculpaţi, după ce s-au înarmat cu o cheie franceză, alta metalică fixă şi un picior de scaun, s-au deplasat în punctul “Rîpa” situat între podul peste râul Motru şi satul Rîpa.

Tot minorul a fost cel care s-a întâlnit cu traficantul, care era însoţit de Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni şi i-a propus să meargă împreună în zona Rîpa pentru a face tranzacţia. I-a cerut bărbatului să meargă pe un drum forestier, însă acesta a refuzat şi i-a cerut minorului să se dea jos. După ce inculpatul minor a traversat strada, a mers la locul unde se aflau ceilalţi trei, însă nu a mai reuşit să discute decât cu unul dintre ei, întrucât ceilalţi doi plecaseră deja spre autorutismul în care se aflau victimele.

Sadism fără limite       

Fără să mai aştepte vreun semnal, doi dintre criminali au deschis uşile maşinii şi au tăbărât pe victime. “Bălan Mihai Dorin a fost cel care l-a lovit cu cheia fixă metalică în zona capului pe traficant, iar Ionescu Dragoş, peste tot corpul, cu piciorul de la scaun. În urma loviturilor, bărbatul a căzut pe spate, cu capul pe scaunul din dreapta faţă, iar cei doi inculpaţi l-au tras afară din maşină, ducându-l în faţa autoturismului. La un  moment  dat, traficantul a  reuşit să  se  ridice în picioare, însă  fiind  lovit în  zona  feţei şi abdomenului cu pumnii  de  către inculpatul  Bălan Mihai Dorin, a  căzut  la  pământ  între autoturism  şi  canalul colector, iar  cei  doi inculpaţi  au  continuat să-i  aplice  lovituri cu  cheia fixă metalică  şi cu  piciorul  de  la scaun, atât  în cap, cât  şi peste  restul corpului,  până  au  constatat  că acesta a decedat, după  care  au introdus  victima  în  autoturism pe bancheta  din spate”, se arată în rechizitoriu.

Fata a strigat după ajutor

Între timp, de autoturism s-a apropiat alt inculpat care  s-a ocupat de tânăra de 19 ani ce coborâse din autoturism şi ţipa, “strigând ajutor”. A lovit-o cu pumnii în zona feţei, apoi i-a aplicat o lovitură puternică cu cheia franceză în zona capului, lovitură care a pus-o la pământ. Fata în cădere s-a rostogolit în canalul colector betonat situat la o diferenţă de nivel de circa 3 m. Au luat-o de acolo şi au pus-o în portbagajul autoturismului.
În maşină s-a urcat la volan Mînea Florin Claudiu, fără a avea permis de conducere,  în dreapta minorul, iar pe bancheta din spate ceilalţi doi inculpaţii, având între ei bărbatul decedat. Au plecat cu gândul ca în punctul “La lacuri” să arunce autoturismul cu cadavrele în lac. Aveau şosetele pe mâini, pentru a ascunde amprentele.

Pe drum, criminalii au auzit fata  gemând, motiv pentru care au oprit autoturismul şi inculpatul Ionescu Dragoş a deschis portbagajul, a înfăşurat gâtul victimei cu mâneca de la geacă, strangulând-o, iar minorul a urcat panta pentru a se asigura că nu este nicio persoană în zonă. La lac, au pierdut controlul volanului şi au intrat cu maşina în mlaştină. Deoarece nu a mai putut continua deplasarea, inculpaţii s-au hotărât să sustragă bunurile care se aflau în autoturism, după care să-l incendieze. Au aruncat cele două telefoane ale victimelor în lac, iar apoi şi-au luat şosetele în mâini pentru a nu lăsa urme. Au luat 300 lei, din geanta fetei, o cameră video, un pachet de ţigări şi un ceas Rolex. Au plasat apoi şosetele în maşină şi au dat foc autoturismului, folosind actele traficantului din torpedou.

Au aşteptat să ardă cadavrele

După acest moment, doi dintre criminali, printre care şi minorul, au mers acolo unde au omorât victimele pentru  a şterge urmele de sânge şi a recupera cheia franceză rămasă în canalul colector, iar ceilalţi criminali mai bine de 10 minute să se asigure că autoturismul şi cadavrele ard în totalitate. Împreună au mers la locuinţa unei concubine, au spălat hainele şi s-au îmbrăcat cu altele curate. Au împărţit bunurile şi suma de bani sustrasă de la victime. “Inculpaţii Ionescu Dragoş şi Bălan Mihai Dorin au luat suma de 100 lei şi 2 plicuri de substanţe etnobotanice, iar inculpatul minor suma de 100 lei şi un plic cu substanţe etnobotanice, după care au plecat la domiciliile lor. Camera video şi ceasul Rolex le-au aruncat pe drum”, se arată în rechizitoriu.

A doua zi s-a dus la serviciu

Fără nicio remuşcare, unul dintre criminali, Bălan Mihai Dorin a mers la serviciu la S.C. Signovice S.R.L. de pe raza comuna Samarineşti, în punctul “Boca” judeţul  Gorj, unde asigura paza la o mină de cărbune părăsită. Minorul a mers cu un taxi, la  locul de  muncă  al  lui Bălan şi au îngropat cheile cu care au omorât lângă o fântână într-o zonă mlăştinoasă. Necropsia a arătat că victimele muriseră înainte de a fi incendiate.

×
Subiecte în articol: crima gorj detalii socante