x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete IATĂ DOVEZILE! Viaţa studentei japoneze, pierdută pe mâna oamenilor legii din România! EXCLUSIV

IATĂ DOVEZILE! Viaţa studentei japoneze, pierdută pe mâna oamenilor legii din România! EXCLUSIV

de Robert Veress    |    Mara Raducanu    |    06 Sep 2012   •   19:32
IATĂ DOVEZILE! Viaţa studentei japoneze, pierdută pe mâna oamenilor legii din România! EXCLUSIV

Studenta japoneza Yurika M., violata, talharita si asasinata in Romania, si-a pierdut viata DIN CAUZA OAMENILOR LEGII! Asasinul Nicolae Vlad trebuia arestat in luna mai 2012. Politia a strans dovezi clare si suficiente care impuneau arestarea, la cateva zile dupa ce infractorul a batut-o si talharit-o pe Mioara Mitrea, din Balotesti, localitatea de origine a lui Vlad.

Am stabilit cu certitudine acest lucru, dupa o investigatie jurnalistica de doua zile, realizata impreuna cu Yutaka Ishiguro, de la cel mai important cotidian japonez, The Yomiuri Shimbun.

Investigatia a presupus discutia cu victima, cu martori-vecini, cu familia suspectului, cu procurori, politisti.

Singurul lucru ce mai ramane de determinat este daca responsabilitatea pentru acest mega-esec al sistemului penalist, care ne face de ras in intreaga lume, revine exclusiv politistilor, exclusiv procurorilor sau ambelor parti. Vom afla si acest amanunt, in momentul in care Parchetul General va catadicsi sa ne puna la dispozitie un document public, oficial – copia ordonantei de retinere a lui Vlad Nicolae, pentru 24 de ore, la data de 3 mai 2012. Sigur este ca exista vinovati si acestia trebuie sa plateasca.

Ce se stie, fara dubii:

  • In noaptea de 28 spre 29 aprilie 2012, Nicolae Vlad a sarit gradul locuintei Mioarei Mitrea, a lasat-o inconstienta cu o lovitura ce i-ar fi putut cauza moartea si a furat un telefon mobil.

  • Vlad Nicolae a fost vazut de un martor. Azi am aflat, din gura procurorilor, ca martorul a dat o declaratie, sub semnatura, care il incrimineaza pe Vlad Nicolae. Declaratia ar fi fost data dupa emiterea ordonantei de retinere, dar si dupa expirarea termenului de retinere, de 24 de ore – acest fapt fiind invocat de procurori pentru faptul ca nu s-a cerut arestarea.

  • Victima l-a vazut, clar, pe autor si l-a identificat la fel de clar, in doua randuri. Prima data, la calculator, unde a indicat, fara ezitare, trei fotografii ale acestuia din 170 de fotografii ale unor suspecti din bazele de date ale Politiei. A doua oara, l-a identificat in persoana, dintr-un grup.

  • O camera video l-a surprins pe Nicolae Vlad intrand pe strada pe care este casa victimei, la ora 3 noaptea, ora atacului.

  • La locul atacului a ramas un cui lung de circa 10 cm, foarte ascutit, care a fost luat de politisti ca proba materiala. S-a spus ca pe acest cui ar exista o proba biologica, dar acest fapt nu este confirmat.

  • La data atacului asupra Mioarei Mitrea, Nicolae Vlad figura ca suspect in cel putin alte doua dosare cu infractiuni grave (omor, talharie, viol), investigate de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea. Aurelia Constantinescu, procuror sef adjunct si purtator de cuvant al Parchetului Buftea sustine ca in aceste dosare autorul era, oficial, necunoscut, iar politistii nu le-ar fi atras atentia procurorilor ca il cercetau pe Nicolae Vlad.

  • Aurelia Constantinescu a sustinut, initial, in fata noastra, ca nu s-a propus arestarea lui Nicolae Vlad, intrucat la dosar nu ar fi exista decat declaratia acestuia si a partii vatamate, declarandu-se mirata cand i-am pomenit de celelalte probe. Drept urmare, l-a sunat pe procurorul de caz, Wilhelm Emanuel Dunca. Spre stupefactia noastra, acesta a pretins ca NU-SI AMINTESTE ca la dosar sa fi existat alte probe, precum identificarea autorului si inregistrarea video, dar a admis ca exista aceasta posibilitate. Dupa acest dialog, Aurelia Constantinescu a precizat ca Dunca raspunde pentru actele si afirmatiile sale si ca va da explicatii in fata CSM.

  • Dupa momentul de jena, sefa lui Dunca a revenit in apararea acestuia, aratand ca a emis ordonanta de retinere, ca a dispus ca Nicolae Vlad sa nu paraseasca localitatea de domiciliu, dar ca, in lipsa declaratiei martorului, a preferat sa le ceara politistilor sa completeze dosarul cu acea declaratie si sa il puna in libertate pe Vlad. Ulterior, politistii au obtinut declaratia martorului, dar nu au mai propus arestarea lui Vlad.

  • Fara a-si declina identitatea (intrucat dosarul este la Parchetul General, singura autoritate abilitata sa dea informatii oficiale pe acest subiect), surse de Politie ne-au declarat ca, spre deosebire de cele sustinute de Dunca si Constantinescu, la dosarul cauzei existau, la data de 3 mai 2012, toate celelalte probe, inclusiv declaratia martorului, care, coroborate, impuneau arestarea.

  • ×