x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Schengen aerian: Capacitate limitată temporar la punctele de control din Aeroportul Otopeni

Schengen aerian: Capacitate limitată temporar la punctele de control din Aeroportul Otopeni

de Redacția Jurnalul    |    27 Mar 2024   •   10:44
Schengen aerian: Capacitate limitată temporar la punctele de control din Aeroportul Otopeni

Capacitatea de procesare este limitată temporar la punctele de control de frontieră din aeroportul Henri Coandă, până duminică. De la această dată, România este în Spațiul Schengen.

Potrivit Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB), porțile automate de control de frontieră (ABC – Automatic Border Control) de pe fluxul de plecări internaționale au fost deja relocate pe fluxul de plecări non-Schengen. Totodată, pe fluxul de sosiri internaționale se derulează lucrări de relocare a unor ghișee de frontieră.

Toate aceste lucrări se efectuează în contextul aderării României la spațiul Schengen (cu frontierele aeriene și maritime) la data de 31 martie 2024; de la această dată vor fi supuși controlului de frontieră doar pasagerii care călătoresc spre/dinspre un aeroport dintr-o țară aflată în afara spațiului Schengen, adică mai puțin de 30% din totalul pasagerilor care tranzitează aeroportul Henri Coandă.

„C N Aeroporturi București și Poliția de Frontieră depun toate eforturile pentru a minimiza disconfortul pasagerilor în cele patru zile rămase până la aderarea la spațiul Schengen, zile în care toți pasagerii care călătoresc în/din afara țării trebuie să se prezinte la controlul de frontieră”, transmite CNAB.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: schengen aerian henri coandă