x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Traficanţi de ţigări, opriţi cu focuri de armă

Traficanţi de ţigări, opriţi cu focuri de armă

de Adrian Mogos    |    29 Mai 2013   •   13:58
Traficanţi de ţigări, opriţi cu focuri de armă
La graniţa cu Ucraina, contrabandiştii încearcă prin toate metodele să introducă ţigări în România, folosind diferite metode.

Cea mai uşoară şi destul de des folosită, pentru că nu riscă să fie prinşi, este aceea de a pune baxurile cu ţigări pe cai care sunt apoi biciuiţi să treacă graniţa română unde îi aşteaptă traficanţii noştri.

Această metodă este oarecum sigură, pentru că este greu de dovedit cine este proprietarul calului şi cine a pus marfa pe spinarea animalului. În partea română contrabandiştii se apără spunând că au găsit caii păscând prin pădure şi s-au gândit să-i ia acasă.

Cu toate acestea, mai există şi traficanţi amatori de “Need for Speed” sau “Fast and Furious” care iubesc adrenalina şi simt nevoia să fie mitraliaţi de poliţiștii de frontieră.

Pe 27 mai, poliţiştii de frontieră de la Brodina, Sighetul Marmaţiei,  au urmărit un Audi A3 în care se aflau 5.000 de pachete de ţigări.

Şoferul nu a vrut să oprească la somaţiile poliţiştilor care au fost nevoiţi să tragă focuri de avertisment după ce l-au urmărit aproape doi kilometri. Simţind vâjâitul gloanţelor, şoferul a abandonat maşina şi a luat-o la sănătoasa spre râul Suceava.

Poliţiştii după el. Au mai tras două focuri să-l sperie, reuşind până la urmă să-l prindă. Şoferul de 25 de ani a rămas şi fără maşină, şi fără ţigări.

A doua zi, tot la Sighetul Marmaţiei a fost prins un alt contrabandist, a cărui reţinere a fost mai spectaculoasă. Pe la ora cinci dupa-amiaza, ei au făcut, la intrarea în localitatea Crăciuneşti, semne regulamentare pentru a opri în trafic un Jeep Grand Cherokee cu numere de Italia.

Şoferul a ignorat poliţiştii care au pornit în urmărirea maşinii. Între timp, un alt echipaj de poliţie a plasat pe drum dispozitiv antipneu menit să-l facă pe şofer să oprească.

Fără efect, însă, pentru că acesta a trecut peste cuiele de metal şi, cu pneurile sparte, a accelarat încercând să scape.

Poliţiştii, consecvenţi, după el. Fără aer în cauciucuri şi fără experienţa cascadorilor din Fast and Furious, şoferul de 28 de ani a intrat direct într-un şanţ. A rămas şi el fără maşină şi ţigări, dar după ce poliţiştii au tras cinci focuri de armă.

×
Subiecte în articol: trafic tigari focuri de arma