După mai multe amânări, Tribunalul Călăraşi a pronunţat decizia în Dosarul nr. 673/116/2009 şi a stabilit că primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, a vândut ilegal unor firme private terenuri aflate în domeniul public al statului. Sub titlul „Primarul Olteniţei a privatizat pe bucăţi Canalul Dunăre- Bucureşti”, Jurnalul Naţional a prezentat pe larg abuzurile Consiliului Local Olteniţa, în frunte cu primarul Costinel Milescu, în urma cărora în vara anului 2007 au fost trecute în proprietatea Consiliului Local 28,65 ha de teren din domeniul public al statului, teren aflat la acea dată în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva-Direcţia Silvică Călăraşi. Ulterior, prin încheierea a două contracte comerciale, Primăria Olteniţa a vândut unor firme private 4 ha din terenul cu pricina.
Ca urmare, Direcţia Silvică Călăraşi a cerut în instanţă anularea intabulării de Consiliul Local Olteniţa a celor 28,65 ha de teren aparţinând Romsilva şi constatarea nulităţii absolute a celor două
contracte de vânzare-cumpărare. Demarat încă din aprilie 2009, procesul s-a încheiat abia la data de 7 martie 2011, instanţa admiţând acţiunea şi dând câştig de cauză Direcţiei Silvice Călăraşi. Primarul Costinel Milescu a declarat la un post local de radio că „este vorba despre nişte jocuri politice la mijloc” şi că, „din punctul nostru de vedere, instanţa de judecată a hotărât strâmb”. Milescu nu a precizat dacă Primăria Olteniţa a formulat apel la decizia Tribunalului Călăraşi, în termenul legal de 15 zile de la data comunicării.
Dar, aşa cum arătam în articolul precedent, primarul Costinel Milescu, precum şi viceprimarul Florian Cercel fac obiectul unor plângeri penale formulate de administratorii firmei SC Scutol Olteniţa, firmă care lucrează la proiectul „Amenajarea râului Argeş pentru irigaţii şi alte folosinţe”. Cei doi edili sunt acuzaţi, printre altele, de „organizarea unor licitaţii fără respectarea dispoziţiilor legale, cu favorizarea anumitor firme clientelare, obediente celor doi, în scopul obţinerii unor beneficii ilegale”, „folosirea preferenţială de Primărie, la executarea unor activităţi şi servicii urbane, a anumitor societăţi, din sfera celor menţionate”, „sustragerea unor materiale de construcţii din organizarea de şantier a SC Scutol SA, folosite, cu ştiinţa primarului Milescu Costinel, la executarea unor lucrări edilitare - cimitir, parcări etc.”.
Însă procurorii şi poliţiştii din Olteniţa care au instrumentat dosarele au tergiversat cercetările şi au amânat luarea unei decizii ani la rând. În această situaţie, directorul firmei Scutol, Mihai Manciu, a formulat o plângere pentru tergiversarea anchetei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Reevaluând probele şi reverificând competenţa, procurorul de caz a constatat că „în cauză sunt indicii de săvârşire a unor infracţiuni care, din punct de vedere material şi al calităţii făptuitorilor, sunt, potrivit dispoziţiilor legale, de competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti” şi a trimis dosarul acestei instituţii, spre competentă soluţionare.