x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "Au mai fost alte două sechestrări", după acelaşi model

"Au mai fost alte două sechestrări", după acelaşi model

de Violeta Fotache    |    04 Apr 2009   •   00:00

Pentru a combate ideea lansată de apărarea omului de afaceri Gigi Becali, Parchetul Tribunalului Capitalei a pus ieri la dispoziţia presei dovada infracţiunii de sechestrare: imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din momentul răpirii hoţilor de către gărzile de corp ale lui Becali, dar şi înregistrarea apelului telefonic la 112.



În dosar sunt depuse probe constând în mărturiile celor sechestraţi pentru furtul maşinii acestuia, precum şi a martorilor la agresiune, expertize medi­cale, înregistrări telefonice şi video.

"La data de 27 ianuarie 2009, organele de cer­cetare penală au fost sesizate, în urma unui apel anonim înregistrat la numărul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că la aceeaşi dată, în jurul orei 0:30, la intersecţia Str. Dr. Iacob Felix cu Şoseaua Nicolae Titulescu din Bucureşti, Sectorul 1, a avut loc un incident în cadrul căruia s-au tras focuri de armă, un autoturism a fost avariat şi abandonat la faţa locului de ocupanţii acestuia, iar un bărbat a fost agresat - fiind lovit şi împuşcat cu o armă de foc - de mai multe persoane neidentificate şi apoi a fost introdus cu forţa în portbagajul altui autoturism, care a părăsit locul incidentului, deplasându-se în direcţia Bdului Ion Mihalache", se arată în comunicatul Parchetului.  

În intervalul de timp de la momentul sesizării până la activităţile procedurale de la data de 2 aprilie 2009 s-a desfăşurat un complex de activităţi de cercetare şi investigare, necesare stabilirii situaţiei de fapt. Astfel, în vederea identi­ficării persoanelor participante la incident şi a elementelor de identificare a autotu­rismului cu care victimele au fost transportate de la locul incidentului, organele de urmărire penală au solicitat imaginile surprinse de camerele de supraveghere amplasate în locurile publice; s-a stabilit faptul că - în aceleaşi împrejurări - au mai fost sechestrate alte două persoane.

Au fost identificaţi şi audiaţi martorii oculari şi alte persoane care cunoşteau date despre incidentul de la data de 27 ianuarie 2009, precum şi persoanele vătămate. În baza unor autorizaţii emise de instanţa de judecată, au fost obţinute listingurile telefonice şi localizarea participanţilor la incident", se arată în comunicatul remis redacţiei Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: special