x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Cleopatra Stratan şi...refrenul dulcilor poveşti

Cleopatra Stratan şi...refrenul dulcilor poveşti

de Roxana Vintila    |    29 Mai 2009   •   00:00
Cleopatra Stratan şi...refrenul dulcilor poveşti

De 1 Iunie, Jurnalul Naţional vă adduce o nouă Ediţie de Colecţie cu şi despre Cleopatra Stratan.



Pavel Stratan era deja celebru când Cleopatra a venit pe lume. Artistul lansase celebra piesă "Eu beu", care a înregistrat un succes nemaipomenit. Muzica este universul în care micuţa Cleo s-a născut şi a crescut. Pasiunea pentru cântec a prins rădăcini în sufletul ei, în mod firesc.

Avea doar doi ani şi jumătate când l-a însoţit pentru prima oară pe tăticul ei la studioul de înregistrări ca să imprime piesa "Mama". "Tati, eu ştiu acest cântec!", i-a spus cu bucurie în glas Cleopatra. Tăticul nu a mai stat pe gânduri şi şi-a aşezat fetiţa la microfon. Aşa, piesa "Mama" a devenit cântecul drăgălaşei Cleo. Primul pas în cariera micuţei artiste.

A urmat bineînţeles şi primul concert: un recital de excepţie la lansarea unui nou disc al lui Pavel Stratan. Tot în cadrul acestui recital, micuţa a primit cel mai important premiu de suflet din partea publicului: o furtună de aplauze. Succesul s-a repetat la scurt timp la Chişinău.

CELEBRUL GHIŢĂ
Dacă vorbim de Cleopatra Stratan şi de "succesul care a venit colo la portiţă" nu se poate să nu amintim de celebra melodie "Ghiţă". O piesă îndrăgită de toţi copiii, de părinţi, de bunici, de noi toţi. Cine nu şi-a pus întrebarea ce purta Cleopatra în valiza roşie? Dar secretul nu-l poate şti nimeni. Poate că acolo se păstrează cel mai bine visele şi amintirile copilăriei.

Primul album al Cleopatrei, intitulat "La vârsta de trei ani" a fost o mare reuşită. A primit numeroase premii şi a obţinut chiar dublul disc de platină. Cleopatra a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai tânără interpretă de succes după ce a doborât nu mai puţin de cinci recorduri mondiale. Cleo a crescut şi, la vârsta de 5 ani, a înregistrat un nou album: "La vârsta de cinci ani", album care nu a avut nevoie de mai mult de două ore de pregătire! Cleo are o memorie extraordinară, o pronunţie exemplară şi mai ales un glas de excepţie.

SĂ NE JUCĂM
Şi pentru că toţi copiii aşteaptă cu nerăbdare să afle ce mai face Cleo, în afara scenei, prin intermediul Ediţiei de Colecţie dedicată micuţei artiste veţi afla că, dincolo de universul muzicii, Cleo este un copil la fel ca toţi ceilalţi. Se joacă, merge la grădiniţă, merge la teatru, ascultă muzică. Dar primul loc în care se opreşte după ce termină "cursurile" este cel de joacă.

"Avem norocul de-a locui într-un bloc în curtea căruia se afla un loc foarte mare de joacă. Iar în casă îi place să danseze după orice gen de muzică, îi place să deseneze şi să coloreze. Nici păpuşile nu scapă de coafat ori de băiţă! Dar mai ales îi place să privească filme cu poveşti dacă se poate, din cele amuzante! Cleopatra iubeşte muzica din filme. Dacă tot vine Ziua Copilului, i-am promis că vom merge în cele mai frumoase locuri de joacă din România", ne-a dezvăluit Pavel Stratan.

Micuţa artistă are chiar un mesaj special pentru copiii care o îndrăgesc: "De 1 Iunie, le transmit tuturor, cu ocazia zilei noastre, să se joace în pace şi să fie fericiţi. Şi să înţeleagă că fericirea nu este să faci ceea ce-ţi place, ci să-ţi placă ceea ce faci."


În lumea copilăriei
Ediţia de Colecţie a Jurnalului Naţional va fi însoţită, ca de obicei, şi de un CD de colecţie. Este vorba despre ultimul album al Cleopatrei: "La vârsta de cinci ani". După melodia "Ghiţă", micuţa artistă a înregistrat zece piese de excepţie care se adresează atât copiilor cât şi adulţilor care nu trebuie să uite de minunata lume a copilăriei: "Zunea Zunea", "Căţeluş cu părul creţ", "Elefantul şi furnica", "Va veni o zi-ntr-o zi", "Lupul, iezii şi vizorul", "Vino, te aştept", "Gâşte - gâşte", "Refrenul dulcilor poveşti", "Melc - Melc" şi "Dăruieşte".

Pe lângă piesele care evocă vremurile însorite şi lipsite de griji ale copilăriei, albumul mai conţine şi alte melodii, în stilul în care Cleopatra ne-a obişnuit deja. Prin intermediul lor, micuţa interpretă transmite adevărate lecţii de viaţă.

×
Subiecte în articol: special cleopatra