x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Doamnele NATO au fost încântate de gimnaste

Doamnele NATO au fost încântate de gimnaste

de Gabriela Antoniu    |    Dana Cobuz    |    05 Apr 2008   •   00:00
Doamnele NATO au fost încântate de gimnaste

PROGRAM ● Spectacol, vizite şi prezentare de modă
Şi în ultima zi a reuniunii, organizatorii Summit-ului NATO au oferit doamnelor din delegaţiile prezente la Bucureşti un program special. Pentru Laura Bush, programul a inclus şi o vizită la Mănăstirea Stavropoleus.



PROGRAM ● Spectacol, vizite şi prezentare de modă
Şi în ultima zi a reuniunii, organizatorii Summit-ului NATO au oferit doamnelor din delegaţiile prezente la Bucureşti un program special. Pentru Laura Bush, programul a inclus şi o vizită la Mănăstirea Stavropoleus.


Prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, şi-a început ieri programul dis-de-dimineaţă, când a plecat de la Marriott să viziteze Mănăstirea Stavropoleos. La Mănăstirea Stavropoleos, din centrul vechi al Bucureştiului, a fost întâmpinată de preoţii care slujesc şi de măicuţele din acest aşezământ. Prima doamnă a SUA a asistat la un scurt concert de muzică religioasă. Ea a făcut apoi un tur privat al aşezământului măicuţelor, dar şi al muzeului şi bibliotecii Mănăstirii Stavropoleos. Soţia preşedintelui SUA a plecat de la mănăstire către Palatul Cotroceni, unde a asistat, împreună cu celelalte soţii ale şefilor de state, la un spectacol care a avut ca protagonişti un grup al Clubului  ANEFS şi un grup vocal de copii, iar ca invitat special – lotul naţional de gimnastică aerobică. Gazda evenimentului a fost consilierul de stat la Preşedinţie Mariana Bitang. "Serviciul de protocol de la Palatul Cotroceni ne-a solicitat acest lucru, având în vedere că am mai organizat un spectacol similar la Summit-ul Francofoniei şi care a avut mare succes", a explicat Mariana Bitang. Spectacolul a durat o oră şi a constat în demonstraţii de gimnastică sportivă, aerobică, un porpuriu de cântece şi dansuri  populare româneşti. "Toţi cei prezenţi au fost extrem de încântaţi. Spectacolul a plăcut foarte mult, aprecierile fiind la superlativ", ne-a declarat Mariana Bitang. Pe lângă soţiile oficialilor NATO prezenţi la summit, la spectacolul de la Cotroceni au fost prezente soţia premierului român, Ioana Tăriceanu, logodnica ministrului de Externe, Alexandra Coman, şi foste glorii ale sportului românesc: Ilie Năstase, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipă şi Andreea Răducan.


PREZENTARE PANAIT ŞI BOTEZATU. Cu o seară înainte, doamnele din delegaţiile venite la Bucureşti au fost invitate la două prezentări de modă, în sala de Protocol a Băncii Naţionale a României. Imaginaţia designerilor români a fost afişată prin creaţiile semnate de Cătălin Botezatu şi Liza Panait. Dacă Botezatu a adus pe podium 18 rochii de seară realizate din materiale preţioase accesorizate cu cristale, mărgele sau paiete, precum şi cu jachete din lama, blănuri de vulpe sau curele din piele de crocodil, Liza Panait şi-a îmbrăcat manechinele cu 45 de ţinute – în majoritate office – care au urmat o croială decentă. "Este prima dată în viaţa mea când mi-este teamă, deşi nu am nici un motiv şi totul este în regulă", declara Liza Panait înainte de eveniment. Designerul nu a folosit în prezentare doar manechine 90-60-90, ci şi femei cu "forme" şi şi-a accesorizat colecţia "Seduction" cu bijuteriile Sheba din colecţia Hypnotic Star. Cel mai tânăr manechin care a defilat pe podiumul de la BNR a fost Maria, fetiţa de 11 ani a Lizei Panait. Laura Bush a renunţat la locul rezervat lângă Maria Băsescu, cerând un scaun mai aproape de ieşire, întrucât trebuia să plece înainte de încheierea prezentării de modă.



×
Subiecte în articol: eveniment