x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Ediţie specială pentru Postul Paştilor

Ediţie specială pentru Postul Paştilor

de Daniela Cârlea Şontică    |    11 Feb 2010   •   00:00
Ediţie specială pentru Postul Paştilor

În prima zi a postului Învierii Domnului, la 15 februarie, Jurnalul Naţional v-a pregătit o ediţie specială dedicată acestuia.



În cele 16 pagini veţi putea citi despre rânduielile din post, dar şi articole dedicate credinţei prin care românii au rezistat de-a lungul istoriei în faţa încercărilor. Istoricul bisericii Densuş (foto) (Hunedoara), care are o vechime de cel puţin 650 de ani, construită pe locul unor vestigii romane, atestă continuitatea creştinătăţii noastre pe meleagurile acestea.

Descoperirea moaştelor martirilor de la Niculiţel, datând din primele secole creştine, întăreşte ideea de creştinătate a poporului nostru. Citiţi şi despre frescele celebrei mănăstiri Voroneţ, care atrag an de an turiştii, dar mai ales pelerinii, şi aceasta nu doar după 1990, ci încă de pe vremea comunismului. Răspunsuri duhovniceşti într-o lume de întrebări aflaţi din interviul cu maica Siluana Vlad, care desfăşoară o activitate misionară în cadrul Centrului de Formare şi Consiliere Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din Iaşi.

Părintele Emil Cărămizaru vorbeşte despre legătura dintre creaţia lirică şi rugăciune, iar părintele Constantin Pătuleanu, în contextul crizei actuale, consideră că educaţia morală şi religioasă este soluţia salvatoare a oricărei societăţi.

×
Subiecte în articol: special